Don Ante kritizirao Katarinu Peović: Koliku su imovinu tvoji zločinci komunisti i partizani oduzeli Crkvi

Don Ante kritizirao Katarinu Peović: Koliku su imovinu tvoji zločinci komunisti i partizani oduzeli Crkvi

Svećenik  Ante Kutleša vrlo oštro je reagirao na izjave  šefice  Radničke partije Katarine Peović koja je  zatržila da se  raskinu  Vatikanski  ugovori i da države više ne plaća  vjeroučitelje. Don Antin post prenosimo u cijelosti.

“Ne znam tko te je odgajao i sto su ti roditelji bili! Predmijevam aktivni članovi zločinačke Komunističke partije koju su sigurno dobro iskoristili.
Čudno da ti učitelji marksizma, a kojih je puno bilo, nisu smetali i katolike niko nije pitao niti se smio javiti iako su i tada bili u većini. Puno više je bilo učitelja marksizma nego danas vjeroučitelja. Tada vam nije smetalo izdvajanje iz proračuna.
Kako to da ne znate koliku su imovinu tvoji zločinci komunisti-partizani oduzeli Crkvi i mnogim ljudima i još se nije vratilo. Kažete da su Ustaše otele puno privatne imovine i jesu osobito Zidovima! Ustaše su protjerani, pobijeni a oteta imovina je ostala. Tko je to preuzeo? Kome je dodijeljeno? Zašto tvoji zločinci komunisti nisu vratili vlasnicima? Ajde ispitajte tko u tim stanovima i kućama danas živi i kome pripadaju? Bas bih volio znati! To nije problem provjeriti. Je li se i zbog toga treba okrenuti budućnosti i zaboraviti prošlost? Nismo bas rakove budale kao sto to vi mislite. Samo je čudno da tebi i rakovima daju toliko prostora. Da je bila lustracija, gospodjo s tvojom ideologijom ne bi smjela raditi u pedagoškim institucijama. To se proveli u istočnoj Njemačkoj odmah nakon pada zida. A ti? E moj narode”, ističe Ante Kutleša.

 

Foto: Z1