Bačić se ogradio od Madžara i optužio Milanovića: On želi izazvati sukob s Trumpom, Orbnom i Izraelom

Bačić se ogradio od Madžara i optužio Milanovića: On želi izazvati sukob s Trumpom, Orbnom i Izraelom

Pedsjednik Kluba saborskih zastupnika HDZ-a Branko Bačić ocijenio je u petak neprimjerenim i nepotrebnim istup savjetnika hrvatske predsjednice Tomislava Madžara nakon sučeljavanja na HRT-u u četvrtak navečer, kad je verbalno napao SDP-ova kandidata Zorana Milanovića.

Bačić je na konferenciji za novinare u Dubrovniku istaknuo kako taj ‘periferan događaj’ neće utjecati na izborni rezultat i izbor Kolinde Grabar-Kitarović.

»Savjetnici predsjednice nemaju se potrebe javno predstavljati u izbornoj kampanji Grabar-Kitarović. Madžar se već sinoć ispričao zbog svog istupa, koji ja ne mogu podržati jer nije dobar, a ogradio se i voditelj kampanje Ivan Anušić.Grabar-Kitarović je pokazala smirenost i tolerantnost, vodeći se činjenicom da je u svakom trenutku i predsjednica«, rekao je Bačić.

Istaknuo je kako se Zoran Milanović kao kandidat koji se natječe za predsjednika države i koji bi sutra trebao zastupati hrvatske interese nema pravo već u početku sukobiti s predsjednicima SAD-a, Izraela, Mađarske i Turske, javlja Novi list.

»Nema pravo klevetati te ljude, nazivati ih autokratima i tiranima, a demokratske sustave u kojima su oni izabrani nazivati autoritarnima ili nedemokratskima«, rekao je Bačić, ističući kako je s druge strane, Grabar-Kitarović hrvatski brend u svijetu, na čemu Hrvatskoj mnogi zavide.

»Treba nam osoba koja je s tim istim ljudima u vrlo korektnim odnosima. Nije na nama docirati drugim narodima kako će izabrati. To nije dobro za interese Republike Hrvatske kao relativno male države koja se danas u svijetu, a posebno Europi, percipira kao sjajna organizirana demokratska država«, ocijenio je.

Bačić je prozvao organizacije za zaštitu prava žena zbog izostanka reakcije na uvrede i klevete koje je u proteklom razdoblju pretrpjela Kolinda Grabar-Kitarović.

»Grabar-Kitarović je smirena i staložena osoba te zna prihvatiti i neopravdanu kritiku te odšutjeti i uvrede kojih se naslušala i kao predsjednica i kao žena. Nisam se naslušao istupa aktivistica koje bi na takve objede i klevete stale u njenu zaštitu. Mislim da bi stale u zaštitu svake druge žene, osim nje«, rekao je Bačić.

Podsjetio je na istupe raznih organizacija za zaštitu prava žena u posljednjih nekoliko mjeseci u Hrvatskoj u slučajevima pjevačica, glumica i drugih javnih osoba.

»Takav isti tretman nažalost nema Kolinda Grabar-Kitarović. Zato sam još i više uvjeren da ćemo kao građani još više cijeniti činjenicu da je kao žena znala otrpjeti brojne uvrede i klevete, od kojih bi se malo tko suzdržao«, istaknuo je Bačić.

Foto: Edvard Šušak/Hina