Najbolja debata dosad: Kolinda žestoko napada. Milanoviću, vi ste politički zombi

Najbolja debata dosad: Kolinda žestoko napada. Milanoviću, vi ste politički zombi

20.33 Vi ste politički zombi koji želi doći na Pantovčak, rekla je Kitarović. Milanović je odgovorio da je on Highlander.

20.28 U nastavku o Madžaru, Milanović je naglasio da je on čuvar državnog cekera.

– Na primitivan način je galamio kako si isplaćujem minimalac. Sam ljudima koje zapošljava isplaćuje minimalac, to je nemoral  – rekao je.  Kolinda je odgovorila kako plaća Madžara ne može biti  predmet rasprave jer se on nije kandidirao za predsjednika.

Kolinda mu je rekla da je propao u diplomaciji i biznisu, pišu 24sta.

20.25 Na pitanje je li prijavljen na minimalac, kaže da nije točno, već da je prijavljen na 5000 kuna.

20.20 Na pitanje o smjeni savjetnika, Kitarović je rekla kako se ne slaže s postupkom Madžara, ali da bi Milanović trebao odgovoriti na ta pitanja, kako živi na minimalcu i od kuda mu imovina.

– Na prvom sučeljavanju ni ne znam za incidente – rekla je.

Milanović je rekao da Kolindi neće ni trebati savjetnik za par dana.

– Gospodin Madžar nije plaćen u mom uredu – rekla je predsjednica.

Govoreći o savjetnicima Milanović je rekao da se radi o nemoralu.

19.55 U kratkoj izjavi Zoran Milanović rekao je da očekuje istinu i borbu za istinu. Kaže da je jučerašnja debata prošla u redu i da očekuje da će ovo biti borba za istinu.  Rekao je da su ga prethodne ankete podcjenjivale i vjeruje da će biti jednako uspješan kao u prvom krugu.

19.45 Nova TV u posljednjem istraživanju agencije Ipsos navodi da će na izbore izaći 63 posto anketiranih, a što se tiče Škorinih birača, njih 61 posto podržat će Kolindu Grabar Kitarović.

19.40 Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Novu TV stigla je oko 19.25 sati te je samo kratko rekla kako se nada da će večeras razgovarati o programu, a njen glasnogovornik je dodao da je danas pitanje pravca kojim će Hrvatska krenuti.

Izborna šutnja počinje u ponoć, ali Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović žele iskoristiti svaki trenutak da privuku i zadnjeg mogućeg glasača, pa će od 20.20 sati u trećem sučeljavanju na Novoj TV odmjeriti snage. Sad bi ih trebala čekati pitanja o kojima navodno nije bilo riječi posljednjih dana, iako smo kroz debate mogli vidjeti prežvakavanje brojnih tema.

Jedno od pitanja za Kolindu mogli bi biti i problemi sa savjetnicima koji su zasjenili obje debate u drugom krugu, a posebno Tomislav Madžar u četvrtak navečer.

Foto: Damir Senčar/Hina