Kolinda dominira i puna energije, Milanović jako nervozan: Voditelji postavili jedno pitanje, a on odgovarao nešto sasvim drugo

Kolinda dominira i puna energije, Milanović jako nervozan: Voditelji postavili jedno pitanje, a on odgovarao nešto sasvim drugo

20.55 Trebaju li osuđenima za korupciju oduzeti odličja?

Postupila bih po zakonu – rekla je Kolinda.

Ne bih pomilovao nikog. Ja sam da se to ukine, rekao je Milanović.

– Gospodine Milanoviću, vi ste ostraščeni da me ponizite pa ste krivo shvatili pitanje – rekla je.

20.53 – Nisam za to da se predsjedniku da pravo da suspendira zakon. Ne bih zagorčavao život ni jednoj vladi tako da opstruiram zakone – rekao je Milanović.

– Ja sam poslala ovršni zakon na ocjenu ustavnosti i on je izmijenjen i nema više zapljene jedine nekretnine. Taj zakon nije bio dobar i zato smo dogovorili da ide u treće čitanje taj zakon. Milanović je bacio ljude na ulicu – rekla mu je Kitarović.

– Netočno kao i obično. Zakon o Fini je donesen u doba HDZ-a,, tada niste ni bili u Hrvatskoj. s 50 na 200.000. Ona opet govori neistine – odgovorio je Milanović.

20.50 Na pitanje o zdravstvenom kartonu, oboje su rekli kako su spremni objaviti podatke. Milanović je dodao da ne bi objavljivao ono što se tiče intime.

20.45 Na pitanje duguje li kome uslugu, Milanović je rekao da ljudsku duguje Ivici Račanu, pišu 24 sata.

– U politici ne dugujem nikome ništa – odgovorila je Grabar-Kitarović i dodala da jedino duguje svojoj obitelji.

– Sve što radim, radim u interesu hrvatskog naroda – rekla je Kolinda.

Milanović je nastavio da je ovo treća debata u kojoj ona hvali Sanadera.

– To je pupčana, egzistencijalna veza. Ona bez Sanadera ne postoji – rekao je Milanović.

20.42 – Jako pažljivo biram suradnike, s vrlo čvrstom provjerom – rekla je predsjednica. Na što je Milanović dodao, “Ok, nećemo o Sanaderu. A što je s Bandićem?”

20.40 Milanović ponovno prigovara predsjednici za laži o njegovim prethodnim angažmanima.

Kolinda mu uzvraća da je nikakav kalibar.

Govoreći o političarima vani, Milanović je rekao da u visokoj politici političari daju ostavke za sumnju, na što mu je Kitarović prigovorila za Radimira Čačića rekavši da nije dao ostavku. On je odgovorio da je dao – nakon presude.

Foto: Damir Senčar/Hina