Milanović se potpuno stabilizirao, Kolinda više nema početni elan: Na meti je Milan Bandić

Milanović se potpuno stabilizirao, Kolinda više nema početni elan: Na meti je Milan Bandić

21.45 Gospođa Kitarović je bila nasilna u svojim traženjima, a ja to nikad neću raditi – rekao je Milanović.

– Uvijek sam brinula i brinut ću o stabilnosti Vlade – rekla je Kitarović.

21.40 Na pitanje oko općina Kitarović kaže da bi trebalo smanjiti broj ljudi koji su zaposleni u administraciji.

– Gospođa Kitarović ne čita brojke. Ova Vlada je najgora u Europi – rekao je Milanović i dodao da su županije leglo HDZ-a, a većinu općina ne bi dirao.

Kitarović je uzvratila da brojke govore za sebe i da smo u prvim godinama u EU (za njegova mandata) povukli jako malo.

Milanović je odgovorio da smo realizirali koliko smo mogli, u prosjeku, a da smo sada na dnu.

21.38 Rama i hoćete li mu vratiti uslugu?

– Ne mogu mu vratiti uslugu i nikad nisam radio za njega i njegovu vladu.On je moj prijatelj, ali mi smo dvojica državnika – rekao je Milanović.  Kitarović je rekla da objasni što je radio u Albaniji.

– O vama državnici pričaju da ste agresivni i bez sadržajni – rekla je.

– O vama nitko nema ništa za reći – uzvratio je Milanović.

21.32 – Na izjavu da je Milan Bandić pošten i nekorumpiran i je li to točno, Kitarović kaže da je on pošteno izabran na izborima i da svatko sa saznanjima treba iznijeti dokaze.

Na istu izjavu Milanović kaže “Nije moje da prosuđujem bilo čiju korupciju”, ponavljajući predsjedničine riječi.

Dodao je da Bandić katastrofalno vodi Zagreb i da je novostečeni prijatelj predsjednice Kitarović.

21.30 – Gospodin Milanović je bio rastrošan za svog mandata, a bio je i neradnik – rekla je predsjednica.

Na pitanje oko adventskih kućica, Milanović je rekao da je to čista korupcija i da će tu stati.

– To što se događa na Adventu je skandalozno. To je uvreda duhu Zagreba. Tome treba stati na kraj. Prodaje nam se priča da je to velika turistička priča – rekao je Milanović i dodao da je to korupcija njenog ljubimca Bandića.

Kitarović je pak rekla da nema spoznaja i da su za to nadležne institucije koje će utvrditi je li točno, pišu 24sata.

– Ako imate dokaze o mojim nečasnim radnjama i da sam radila pritiske na DORH da se uhićuju ljudi, iznesite ih. Ja sam čista, a vi to izvolite dokazati – rekla je Grabar Kitarović.

21.20 – Vi ste podijelili Hrvatsku, podjelom vukovarske kolone na dvije – rekao je Milanović predsjednici i rekao joj da je tamo vodila djecu prije nego su rođena.

– Sve što sam u politici postizao, postizao sam sam. Nikome nisam ostao dužan. Znam da me dužnost predsjednika neće impresionirati ništa više nego što treba. Bit ću stabilan, neću glavinjati. Bit ćete zadovoljni i vratit ću dignitet predsjedničke dužnosti. To smo izgubili – rekao je Milanović.

Kitarović dodaje da je učinila najviše u odnosu na prethodnike u proteklih 15 godina.

– Mogu jamčiti da ću biti među narodom – rekla je predsjednica. Kaže da je cijeli dan provela tražeći njegov program na internetu, a da ništa nije našla.

– Radit ću na interesu građana, uštedjela sam 25 milijuna kuna. Promicat ću interese svih državljana. Isto tako svih hrvatskih tvrtki i mogu jamčiti da ću biti među narodom i slušat ću narod – rekla je Kitarović.

– Vi niste ništa uštedjeli. To je u ukupnim troškovima malo. Što, kupili ste tonu manje lososa? Nebitna tema – odgovorio je

– Vi ste ljetovali kod Tedeschija, naručivali ste cateringe, privatnim letovima ste išli na odmor na Krk, građane ste gazili porezima, a vi ste živjeli stilom milijunaša – uzvratila je predsjednica.

– Nikad nisam ljetovao toj vili, nisam naručivao keteringe. Zato je vaš Tim Orešković potrošio u pola godine više nego ja u 4 godine – rekao je.

– Ne razumijem tu vašu opsjednutost HDZ-om, a kako vi mislite biti predsjednik svih građana ako držite HDZ-ovce blatom i ne podnosite svoje političke suparnike. Svako toliko proviri vaše pravo lice – uzvratila je.

Foto: Damir Senčar/Hina