Veljko Kajtazi optužuje: Zašto prešućujete da je Rom prvorođeno dijete u Novoj godini

Veljko Kajtazi optužuje: Zašto prešućujete da je Rom prvorođeno dijete u Novoj godini

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi posjetio je županijsku bolnicu u Čakovcu te ustvrdio da je bolnica zajedno s institucijom Međimurske županije ignorirala prvorođeno dijete roditelja Roma te u objavama u medijima i na službenoj Facebook stranici župana postavila fotografije župana, roditelja i djeteta rođenog kasnije istoga dana.

U priopćenju zastupnika Veljka Kajtazija stoji:

“Neugodno sam iznenađen viješću da je županijska bolnica u Međimurju, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenicu i obmanula javnost o prvorođenom djetetu u Međimurskoj županiji.

Pitamo se zašto se prikrila informacija o prvorođenom romskom djetetu i zašto je ova obitelj preskočena u tradicionalnim medijskim objavama o prvorođenoj djeci? Bojite li se ksenofobičnih reakcija osoba kojima ne bi ugodno sjela informacijama o prvorođenom romskom djetetu? Ima li u ovakvim i sličnim situacijama elemenata diskriminacije, kršenja ljudskih prava?

Očekujem javnu ispriku odgovornih u što kraćem roku, ali ne očekujem da će situacija u Međimurju u 2020. g. biti bolja dok se odnos prema Romima ne promijeni i dok ne dobijemo jednak tretman, poštovanje i uvažavanje našeg ljudskog dostojanstva”, stoji u priopćenju saborskog zastupnika Veljka Kajtazija.

Na slici: Romkinja s  djetetom  za koje Kajtazi tvrdi da je prvorođeno u Novoj  godini  u Međimurskoj županiji

Foto: Facebook