Zekanović o Mesićevim uvredama Kolindi: On je najgori hrvatski predsjednik. Ne podnosi domoljublje i suverenizam

Zekanović o Mesićevim uvredama Kolindi: On je najgori hrvatski predsjednik. Ne podnosi domoljublje i suverenizam

“Nenormalno je bilo to da je ona vulgarizirala i estradizirala funkciju predsjednika. Ona je estradno vladala, to je imalo odraza i na ozbiljnost te funkcije. Došlo je do zasićenja, karikaturalizacije, građani su željeli promjenu”, rekao je Mesić na N1 televiziji.

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta u razgovoru za Direktno otkrio je koji je povod takve izjave.

Prisjetimo se, Stjepan Mesić bio je na funkciji predsjednika Republike Hrvatske u razdoblju od 2000. do 2010. godine. U tom razdoblju često smo bili svjedoci i njegovih viceva koje je medijski plasirao sa svoje predsjedničke funkcije.

“Svaki komentar gospodina Mesića proizlazi iz izrazite ideološke opredjeljenosti, odnosno jednog animoziteta prema svemu što ima naznake domoljublja i suverenizma”, izjavio je Zekanović, piše Direktno.hr

Zekanović smatra da je Mesić bio najgori hrvatski predsjednik te se nada da će Zoran Milanović krenuti u drugom smjeru.

“Mesić je definitivno bio najgori hrvatski predsjednik. Iako, teško je naći neku veću razliku između njega i Ive Josipovića. Nadam se da će Milanović napraviti makar mali odmak od njihovog ponašanja i politike. Kolinda Grabar-Kitarović nikako, ni u jednom trenutku, nije bila predstavnik desnog konzervativnog glasačkog tijela i nije ispunila ono što je obećala.

Foto: Damir Senčar/Hina