Ivana Habazin nije uspjela u meču svog života: Prgava Amerikanka je dominirala

Ivana Habazin nije uspjela u meču svog života: Prgava Amerikanka je dominirala

Ivana Habazin (30) imala je velika očekivanja, najavljivala je napad na svjetski naslov u supervelter kategoriji protiv Claresse Shields (24), ali protiv prgave Amerikanke i dvostruke olimpijske pobjednice ipak nije mogla.

Shields je u Ocean Casino Resortu u Atlantic Cityju došla do čiste pobjede nad hrvatskom boksačicom jednoglasnom sudačkom odlukom i njena pobjeda ni u jednom trenutku nije bila upitna.

Tek u prvoj rundi Ivana je uspjela parirati prvakinji, ali od druge – i praktički do kraja meča – bila je to jednosmjerna ulica. Shields je držala ritam serijom udaraca u glavu, a onda se prebacila na tijelo i u 6. rundi rušila je Ivanu na pod, pišu 24sata.

Kad je Habazin već kleknula, Shields ju je prljavo još jednom snažno udarila krošeom u jetru, što suci ipak nisu sankcionirali. Ivana se pridigla i nastavila meč, no do iznenadnog preokreta nije došlo.

Štoviše, u osmoj rundi Shields je još jednom Ivanu poslala na pod koja je, unatoč silnom nastojanju Amerikanke da meč završi nokautom, ostala na nogama i čak u posljednjoj rundi imala ozbiljan pokušaj da sve okrene u svoju korist.

Foto. Damir Senčar/Hina