Antun Vdoljak isisao iz države milijune kuna za film “General”: Zašto nije platio honorare Navojcu i Nadareviću

Antun Vdoljak isisao iz države milijune kuna za film “General”: Zašto nije platio honorare Navojcu i Nadareviću

Glumac Goran Navojec otkrio je za portal Index.hr da je Antun Vrdoljak, redatelj filma General, ostao dužan novac njemu i još nekim članovima ekipe, koji su sudjelovali u snimanju spomenutog filma. Između ostalog, Vrdoljak duguje novac glumcu Mustafi Nadareviću.

Navojec je o tome dao pisanu izjavu spomenutom portalu, u kojoj stoji:

“Moj će odnos s producentima filma i TV serije General, odnosno Kiklop filmom, nažalost imati sudski epilog jer mi ni nakon dvije i pol godine od završetka snimanja te jednako dugog isteka roka za uplatu još uvijek nije isplaćen dio honorara. Isplaćeni sam dio, pak, čekao točno dvije godine. Nisam u tome usamljen. Moj uvaženi kolega i prijatelj, gospodin Mustafa Nadarević, bard hrvatske kinematografije i kazališta, također još uvijek čeka svoj novac. Ima nas još, ne samo iz glumačkog sektora: tu su scenograf Mario Ivezić, tvrtka Gripfilm, zadužena za scensku tehniku, Mario Knezović, koproducent za Bosnu i Hercegovinu, Ivan Maloča iz tvrtke Interfilm, čije su kamere snimale Generala…”

Portal Index podsjeća da je “samo Hrvatska radiotelevizija dala 9,6 milijuna kuna” za snimanje Generala, dok je Hrvatski audiovizualni centar dodao još 4,2 milijuna kuna. Nije poznato koliko je za film dalo Ministarstvo obrane, kao niti jedinice lokalne samouprave, kojima je zahvalnost Vrdoljak izrazio na odjavnoj špici filma.

Foto: Edvard Šušak/Hina