Hoće li se Ressler prikloniti Davoru Ivi Stieru: Odriče se Plenkovića zbog Istanbulske konvencije?

Hoće li se Ressler prikloniti Davoru Ivi Stieru: Odriče se Plenkovića zbog Istanbulske konvencije?

Mladi HDZ-ov europarlamentarac Karlo Ressler ne distancira se od tumačenja koja prevladava nakon njegova današnjeg intervjua za N1, gdje je voditelj primjetio da se Ressler već odriče Andreja Plenkovića unatoč tome što je Ressler figurirao kao njegov štićenik. A u Plenkovićevu krugu, kako neslužbeno doznajemo, raste nezadovoljstvo tom Resslerovom izjavom, koja je primljena skoro pa kao čin usporediv sa zabijanjem noža u leđa.

Ressler je, također neslužbeno doznaje Večernji list, nekim ljudima tijekom današnjeg popodneva i večeri objašnjavao da mu je besmisleno komentirati samoga sebe i ispravljati što je rekao na N1, te da se u medijskim tumačenjima njemu djelomično stavlja u usta nešto što nije rekao. Ali, i u tim neslužbenim objašnjenjima Ressler, doznajemo, zapravo ponavlja ono što je u njegovu nastupu na N1 zvučalo kao distanciranje od Plenkovića.

Među reakcijama nezadovoljstva iz Plenkovićeva kruga nakon Resslerova današnjeg nastupa na N1 čuju se, kako doznajemo, i tumačenja da je Ressler zbog svoje obitelji uvijek bio sklon preći na stranu Plenkovićevih kritičara nezadovoljnih ratifikacijom Istanbulske konvencije. Nije nikakva tajna da Davor Ivo Stier  ima jako dobro mišljenje o Ressleru, a pripadnici konzervativne struje  HDZ-a uvijek su ga doživljvali kao svoga. O  Ressleru dobro mišljenje imaju i  aktivistiti  uduge Centar za obnovu  kulture koju vodi  dr. Stjepo Bartulica.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina