Nesretni Jelenić nije jedini: Vesna Pusić i Joško Klisović također su uživali u društvu s optuženikom

Nesretni Jelenić nije jedini: Vesna Pusić i Joško Klisović također su uživali u društvu s optuženikom

Nije Milan Bandić jedini optuženik koji je u četvrtak smješten na naprimjereno mjesto na svečanom koncertu u zagrebačkom HNK – uz bok glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću.

Vladin se protokol ozbiljno našalio dodijelivši pozivnicu Tomislavu Sauchi, bivšem šefu Milanovićevog premijerskog ureda optuženom da je u dosluhu sa tajnicom krao na putnim nalozima. U igri je, prema optužnici pročitanoj prošle godine na sudu, bilo milijun kuna.

I, da stvar bude zanimljivija, smjestio ga u ložu pored Joška Klisovića, SDP-ovca koji je u Milanovićevoj kampanji bio član njegovog izbornog stožera. I koji je, uz to, kumstvom vezan uz novoga hrvatskog predsjednika, piše Slobodna Dalmacija.

– Nisam znao da ću sjediti u istoj loži s njim. Kao potpredsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku dobio sam pozivnicu od Vlade i premijera. I obavijest da dođem podignuti kartu. Nisam imao pojma gdje će me smjestiti, niti sam određivao gdje ću sjediti. Dobio sam kartu, a u kazalištu je pristojno sjesti na svoje mjesto. Ne mogu sjesti na bilo koje mjesto – kazao je Klisović za Slobodnu Dalmaciju.

Pored njega i Sauche sjedila je Vesna Pusić. Što možda može otkriti ključ po kojem je Saucha završio u HNK. I on i Vesna Pusić članovi su vanjskopolitičkog odbora. Kao, uostalom i Miroslav Tuđman i Davor Ivo Stier, koji su sjedili u susjednoj loži.

I kojima protokol nije želio “uvaliti” Sauchu.

Foto: Admir Buljubašić/Hina