Tko je vlasnica staračkog doma u kojemu je izgorjelo šest osoba

Tko je vlasnica staračkog doma u kojemu je izgorjelo šest osoba

Ttijekom noći su u glavnom objektu Doma za starije u Andraševcu boravile dvije djelatnice koje su redovito svaka dva sata obilazile korisnike u oba objekta.

Vlasnica objekta je Gabrijela Čičković koja u Andraševcu ima još jedan dom već desetak godina. Kako su rasle potrebe i broj korisnika prije nekih 2,5 do 3 godine otvorili su još jedan dom u Dolinskoj 22.

U to vrijeme u pomoćnom objektu od cigle i drveta stanovao je sin vlasnice sa svojom suprugom. Prije nekih godinu i pol, on se iselio, a prostor je prilagođen za najteže, nepokretne korisnike, pišu 24sata.

Taj prostor je imao dvije sobe jednu s dva kreveta i drugu s četiri te kupaonicu, a nepokretne štićenike preselili su u njega kako bi djelatnici Hitne kad dolaze imali lakši pristup. Isti izvor tvrdi da oba objekta imaju sve potrebne dozvole.

Vlasnica doma od Krapinsko-zagorske županije dozvolu za otvaranje Doma dobila je u siječnju 2012. Iduće godine je dobila dozvolu za proširenje kapaciteta.

Naša sugovornica je na mjesto nesreće, kako nam kaže, došla neposredno nakon požara.

– Odvojene su dvije kuće, moj član obitelji je bio u drugoj kući, onoj koja nije planula. U toj velikoj kući nalaze se pokretni ljudi, a u maloj pomoćnoj, onoj koja je izgorjela, tamo su nepokretni. Ne znam koji je uzrok požara, vjerojatno instalacije. Može biti i da je netko pušio, dovoljan je jedan opušak – priča nam djevojka koja je zamolila da ostane anonimna.

– Šefica Gabrijela je nazvala kući oko pola šest. Ukućani su odmah počeli vrištati. Članica obitelji je trebala biti slobodna, ali je odmah otišla na posao. Član obitelji mi je tu u staračkom domu pa smo svi odmah otišli tamo. Došli smo odmah nakon požara. Te dvije kuće su udaljene pola metra jedna od druge i kad je buknuo požar, svi su se probudili. Bila je panika, u sekundi je buknulo. Djelatnica iz prve kuće je otrčala na kat i nazvala vatrogasce čim je počelo gorjeti. Ali ništa se nije moglo poduzeti. Štićenici su paničarili. Djelatnica i šefica su odmah evakuirali sve – priča žena.

Foto: Facebook