Pokrenuta grupa potpore za trostrukog ubojicu Filipa: “Napravio je više za Split nego policija u zadnjih 30 godina”

Pokrenuta grupa potpore za trostrukog ubojicu Filipa: “Napravio je više za Split nego policija u zadnjih 30 godina”

Brutalno višestruko ubojstvo koje je jučer u Splitu počinio 25-godišnji pomorac Filip Zavadlav izazvalo je brojne reakcije građana na društvenim mrežama.

Neki od njih ogorčeni su na institucije, jer se, prema dosadašnjim informacijama radi o mladiću koji je tri muškarca, otprije poznata policiji kao pripadnici narko-miljea, ubio nakon što su ga mjesecima navodno zlostavljali zbog navodnog bratovog duga.

Dio korisnika društvenih mreža smatra kako su policija i druge institucije trebale ranije reagirati, ali i maknuti dilere se splitskih ulica, pa se ovakvo krvoproliće ne bi dogodilo.

Na Facebooku je osnovana i grupa “Filip Zavadlav – heroj a ne zločinac” , gdje se otvoreno daje podrška mladiću kojem prijeti kazna dugotrajnog zatvora, možda i u trajanju od 50 godina, zbog teških ubojstava te dovođenja u opasnost života i imovine građana, javlja Jutarnji list.

U njoj mnogi slave “herojski” čin mladog Zavadlava jer u njemu vide čin usmjeren protiv dilera narkoticima, odnosno “čišćenje” splitskih gradskih ulica od narkotika. Neki čak nude i financijsku pomoć za angažman odvjetnika, dok se pojavljuju i zahtjevi da se Filipu mora dati predsjedničko pomilovanje.

Ima i onih koji se ne slažu s takvim tvrdnjama, navodeći kako je svaki ljudski život – život, a svako ubojstvo zločin.

Osnovana je i grupa “Pravda za Filipa”  koja mladog pomorca. Opisuje ga se kao čovjeka koji je napravio veću uslugu Splitu nego što je policija napravila u zadnjih 30 godina.