Policija je potvrdila da su ubijeni imali nekoliko desetaka kaznenih prijava: Otkrila je još jednu zanimljivu informaciju

Policija je potvrdila da su ubijeni imali nekoliko desetaka kaznenih prijava: Otkrila je još jednu zanimljivu informaciju

Splitska policija objavila je detalje dosadašnjeg tijeka kriminalističkog istraživanja nad Filipom Zavadlavom, 25-godišnjim pomorcem koji je u subotu automatskim oružjem smaknuo tri muškaca u centru Splita.

Tri osobe ubijene su jučer u 15.35 sati u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dvojica muškaraca preminuli su na mjestu napada, dok je treći nešto kasnije preminuo u KBC-u Split. Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak (38). Mladić koji se sumnjiči da je počinio zločin navodno je bio žrtva zlostavljanja dilera zbog duga koji je prema njima imao njegov brat.

“Sve osobe koje se spominju imaju nekoliko desetaka prekršajnih i kaznenih prijava”, rekao je načelnik policije Dražen Vitez.

Odmah na početku je potvrdio da je uhićen osumnjičeni za ubojstvo. Nakon toga se hvalio uspjesima policije u borbi protiv droge.

“Moramo zahvaliti i građanima od kojih smo dobili i imena, čak i prezime osumnjičenih osoba. Analizirali smo sve podatke i 2 sata i 45 nakon toga smo uhitili osumnjičenog koji nije pružao otpor.”

Marko Srdarević, zamjenik načelnika, rekao je da su bile angažirane sve grane policije, uključujući i policijske brodove koji su pazili da počinitelj ne pobjegne morskim putem. Spreman je bio i helikopter, kaže.

“Ovaj događaj nije bio obračun unutar kriminalnih grupacija”, kazao je Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije.

O motivu za sada policija ne želi govoriti jer je kriminalističko istraživanje u tijeku. Tri osobe nalaze se u pritvoru. Nisu sve osumnjičene za izvršenje ubojstva, ali se dovode u vezu s drugim kaznenim djelima vezanim za ovaj slučaj. Oštećena su i dva osobna vozila u kojima su bili ljudi. Radi se zalutalim mecima, kaže Matković. Na mjestu događaja nađeno je ukupno 36 čahura.

Foto: Mario Strmotić/Hina