Mostov vijećnik Markotić: Trojica ubijenih kriminalaca maltretirali su sve oko sebe. Dilali drogu, reketarili, tukli, prijetili…

Mostov vijećnik Markotić: Trojica ubijenih kriminalaca maltretirali su sve oko sebe. Dilali drogu, reketarili, tukli, prijetili…

Mostov gradski vijećnik Josip Markotić  komentirao je trostruko ubojstvo u Splitu koje je šokiralo Hrvatsku. Njegov post  prenosimo u cijelosti

“U civiliziranim društvima korupcija, nepravda i zločini se ne rješavaju osvetom i uličnim obračunima i ubojstvima. Zato što takve stvari u civiliziranim društvima rješava policija i pravosuđe.

Od ovog užasnog zločina (za kojeg osobno ne mogu naći nikakvo opravdanje) gori je jedino zločin (ne)činjenja korumpiranog hrvatskog pravosuđa.

Trojica ubijenih kriminalaca i narko dilera već godinama su poznati policiji i pravosuđu.

Dogodilo se to praktički u kvartu u kojem živim.

Kafić pored škole u koju mi idu djeca “u roku keks” je bio okružen specijalcima. Kako to? Pa jer policija dobro zna tko drži kafić i kakvi se “akademici” skupljaju u njemu. I strahovali su da se ubojica ne spusti do kafića i nastavi osvetničko ubijanje.

Trojica ubijenih konstantno su maltretirali sve oko sebe. Dilali drogu, reketarili, tukli, prijetili..

Vidim da se dio lokalnih medija sada licemjerno zgraža nad porukama podrške ubojici. A da se za promjenu malo zgražate i oštricu svog pera usmjerite u drugu metu.

Za početak da provjerite kako se moglo dogoditi da se jedan od ovih “uglednika” povezanih sa određenim “miljeima” na jednom nedavnom svečanom događaju u Splitu slika tik uz predsjednicu?

Svi koji sada daju podršku ubojici ne rade to zato što bi veličali ubojstvo, osvetu i kriminal. To rade iz revolta prema ovom nakaradnom sustavu.

Jer da su policija i pravosuđe odradili ono što su trebali odraditi, ta trojica nesretnika bi danas bila živa jer bi bili tamo gdje trebaju biti – u zatvoru”, piše Markotić.

Foto: Mario Strmotić/Hina

U civiliziranim društvima korupcija, nepravda i zločini se ne rješavaju osvetom i uličnim obračunima i ubojstvima. Zato…

Geplaatst door Josip Markotić op Zondag 12 januari 2020