Mučna ispovijest Filipove majke na sudu: Što je sve govorila o svojim sinovima

Mučna ispovijest Filipove majke na sudu: Što je sve govorila o svojim sinovima

Imam i Filipa, starog 24 godine, koji ne živi s nama, unajmio je stan negdje u Spinutu, ali ne znam gdje. S njim gotovo da nemam kontakta jer je, nažalost, i on psihopat, rekla je Etel Zavadlav prije deset mjeseci, u ožujku prošle godine na Županijskom sudu. Tamo je dala svoj iskaz protiv Filipovog brata kojeg je prijavila za prijetnje smrću, javlja Slobodna Dalmacija. 

ada nije precizirala zbog čega tako misli o tom svojem sinu.

Opisujući svoj odnos s danas 22-godišnjim sinom – Filipovim mlađim bratom – kojeg je prijavila za prijetnju, kazala je da je sve bilo idilično dok prije godinu i nešto dana nije u “njegov život došla ta strašna i grozna droga od koje je jednostavno poludio”.

– Ja sam ga obožavala i on je volio mene i tako je bilo sve do 2017. godine, odnosno dok se nije počeo drogirati. U ljeto je bio na nekom festivalu, tamo je počeo konzumirati drogu, i kad se vratio, počele su katastrofe, vratio se kao druga osoba i završio je u bolnici. Kad je izišao, nije želio nastaviti liječenje ni u ambulanti ni u komuni, iako je stalno obećavao da će to napraviti – kazala je Etel.

Mladić je bio i jedan od maloljetnika iz domova koje je u bandu organizirao 34-godišnji Kaštelanin, a koji su konzumirali drogu i krali. Majka je posvjedočila kako mu nije htjela dati psa jer bi ga on, kad bi ga izveo van, jednostavno zavezao negdje i ostavio.

– Nikad ranije nije bio prema meni fizički nasilan niti mi je prijetio. Ovo sam prijavila jer mi nije svejedno, njegovo se stanje stalno mijenja i nije nemoguće da bi te prijetnje mogao i realizirati. On živi u svijetu u kojem je klanje ljudi postalo normalno. Pokojnog su Gorana Vidića (18-godišnjak koji je ubijen na splitskoj Zapadnoj obali u studenom 2016. godine, a zbog čega je 20-godišnji Karlo Gustav Krivec pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora – nap. a.) zaklali, a on je bio njegov prijatelj. Bio je i u društvu obitelji Vrkić, a u toj je obitelji brat brata zaklao (Drago Vrkić osuđen je pravomoćno na šest godina zatvora za ubojstvo brata Borisa u lipnju 2015. godine u splitskoj Radunici – nap. a.). Zato govorim da je to u njihovom svijetu normalno i normalno je da sam se prepala, ali više za njegov život nego za svoj, jer on se ponaša tako da provocira ljude. Može se dogoditi da uđe u situaciju u kojoj će netko njega ubiti – govorila je majka Etel prošle godine pred sucem.

Izrazila je i zadovoljstvo time što joj je sin u istražnom zatvoru.

– Mora tamo ostati jer njemu se mora pomoći da se liječi. Moj stariji sin (onaj zbog kojeg je, po priči s ulice, Filip i krenuo u pokolj – nap. a.) također je evidentirani narkoman. Predlažem da se njega prisili na liječenje jer bilo koja kazna bez liječenja neće ostvariti svrhu – kazala je na sudu majka trojice braće Zavadlav. •