Još jedna “makljaža” u međimurskom kafiću: Ima i ozlijeđenih, a vlasnik kafića dobio pepeljarom po glavi

Još jedna “makljaža” u međimurskom kafiću: Ima i ozlijeđenih, a vlasnik kafića dobio pepeljarom po glavi

Nemili događaj u noći sa subote na nedjelju opet je zadesio Kotoripčane. eMedjimurje je rano ujutro dobilo informaciju o makljaži u jednom kafiću u Kotoribi.

Sudeći prema fotografijama koje su im poslali naši čitatelji, u kafiću je usred žestoke tučnjave nastao pravi kaos, a u policiji su potvrdili kako je više osoba ozlijeđeno. Jedan od ozlijeđenih je i konobar, koji je ujedno i vlasnik ugostiteljskog objekta. Na mjesto događaja odmah je pristigao veći broj policijskih službenika i vozila.

Jutros smo razgovarali s konobarom i vlasnikom kafića koji nam je rekao da je na vlastitu odgovornost odlučio biti otpušten iz bolnice.

“U kafić je došla grupa muškaraca, pripadnici romske nacionalne manjine. Najprije su me molili da im posudim alkohol, a zatim da im prodam. Nisu imali ambalažu, a ja sam ih potom odbio. Nakon toga su krenuli vikati i praviti nered, pa sam im ponovio da im neću prodati ništa, budući da su uz sve to bili i pijani. Kada sam ih drugi puta odbio, nasrnuli su na mene. Pokušavao sam riješiti sve riječima, ali nije se moglo. Jedan me krenuo udarati šakama, a drugi mi je glavu razbio pepeljarom. Sve je bilo puno krvi, nisam ništa vidio od količine krvi koja mi se slijevala i po očima”, rekao je.

Osim vlasnika kafića, u bolnici je, kaže vlasnik, završio i jedan od muškaraca koji je bio u grupi.

“Ne znam kako je on završio, vjerojatno ga je netko u tom kaosu zamijenio sa mnom, budući da smo obojica bili obučeni u crno”, rekao nam je potreseni konobar.

O cijelom događaju razgovarali smo i s PU međimurskom.

“U noći sa subote na nedjelju u Kotoribi u Ulici Stjepana Radića u ugostiteljskom objektu ozlijeđene su dvije osobe u tučnjavi troje muškaraca, 42-godišnjaka, 32-godišnjaka i 24-godišnjaka . Ozlijeđeni su 42-godišnjak i 32-godišnjak zadržani su na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec. Policija trenutno provodi kriminalistička istraživanja”, rekao je Nenad Risek iz PU međimurske.

Više informacija bit će poznato nakon očevida i istraživanja.

Podsjetimo, u Kotoribi se u noći na Badnjak također u jednoj trgovini dogodio incident u kojem su sudjelovali pripadnici romske nacionalne manjine. Nakon napada te noći, iduće su jutro ogorčeni Romi iz romskog naselja Kotoriba burno reagirali, izašli na ulice i javno osudili napad.

Foto: Damir Senčar/Hina