Televizijska zvijezda krim serijala Leon Lučić i specijalac iz Lučkog Andrija Vrhovec osumnjičeni za pokušaj iznude

Televizijska zvijezda krim serijala Leon Lučić i specijalac iz Lučkog Andrija Vrhovec osumnjičeni za pokušaj iznude

Leon Lučić, zvijezda serijala “Krim Tim 2” i Andrija Vrhovac, specijalac ATJ Lučko sada su službeno osumnjičeni za kazneno djelo iznude u pokušaju, a Lučić dodatno i za kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Vrhovac je udaljen iz službe i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, te je predan pritvorskom nadzorniku. Sve to potvrdila je karlovačka Policijska uprava koja se u nedjelju oglasila priopćenjem, ali u njemu nije navela ničije ime, već samo dob,pišu 24 sata.

– Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos. U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48, 35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen – navodi se u priopćenju.

Foto: Screenshot/RTL