Manuel Štrlek otkrio zašto ne igra za Kauboje: Tvrdi da nije ljut ni na koga

Manuel Štrlek otkrio zašto ne igra za Kauboje: Tvrdi da nije ljut ni na koga

Nakon punih 11 godina Manuela Štrleka nema u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. Njegov se ‘slučaj’ tjednima povlači po medijima, o njemu se raspravlja i u trenucima kad su naši reprezentativci osigurali polufinale Europskog prvenstva. Zato je sam Manuel odlučio jednom za sva vremena prekinuti nagađanja kako bi njegovi dojučerašnji suigrači imali mira u borbi za medalju.

‘Rekao sam da je odluka o neigranju isključivo moja. I ovo što se događa stvarno nema smisla, žao mi je da je sve uopće otišlo u negativnom smjeru. I zato želim da to prestane jer nema nikakve veze sa stvarnom situacijom. Ponovit ću da je to bila samo moja odluka – sve su drugo priče i pričice koje se podmeću meni i reprezentaciji. Nisam rekao da više nikad ne želim igrati; rekao sam samo da sada ne mogu igrati iz privatnih razloga. I nisam ni na koga ljut, ni na izbornika, ni na suigrače, ni na Savez; to odmah mora biti jasno’, kazao je Manuel Štrlek u razgovoru za Sportske novosti te nastavio:

Razgovarao sam i s izbornikom, i s direktorom, i sa suigračem Vorijem, i s trenerom Horvatom, svima sam obrazložio razloge. Među nama nema tajni, ja sam 11 godina u tom timu, sve smo zajedno prošli, bili smo obitelj i ostajemo obitelj. Tu je kraj priče. Ne mislim da je smak svijeta propustiti jedno natjecanje.’

Glavni i jedini razlog je taj što je u obitelj Štrlek ovog vikenda stigla prinova. Njegova supruga Ina je u večeri kada je Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila Njemačku i izborila polufinale EP-a rodila sinčića Ria! Tako je i njihova petogodišnja kćer Zoja dobila brata, javlja Tportal.

‘Došao nam je Rio, najsretniji smo roditelji na svijetu’, napisao je 31-godišnji rukometaš u Instagramu uz fotografiju supruge Ine i malenog Rija.

Sada je svima jasno zašto Manuela Štrleka nema u reprezentaciji, no u HRS-u su odlučili da tko jednom odbije nastup otpada za sva vremena.

‘Nisam ja ljut ni na koga, da budemo načisto s tim. Savez je donio odluku i ja tu odluku poštujem. Kako sam ja donio svoju odluku, tako su je donijeli i oni i, ponovit ću, ako ikad procijene da sam im opet potreban, stavit ću se na raspolaganje. A ako procijene drugačije, neće biti ljutnje’, kaže Manuel u razgovoru za Sportske novosti i za kraj naglašava:

‘Nemam za čim žaliti, jer tako sam odlučio. Jedino žalim zbog toga što se stvari interpretiraju kako kome paše, što se potiču neke sumnje iako je sve čisto. Reprezentacija je najbitnija, oni koji igraju su najbitniji. Daj Bože da naprave što bolji rezultat i da se skupa veselimo. Zato sam želio sve ovo jasno reći i s tim završiti, da se u miru podrži reprezentacija i da se dečkima, koji igraju sjajno, daju sve od sebe, ne zagorčava ​posao.’

 

Foto: Hina