HDZ napao Borisa Miletića: Uljanik su uništili najveći istarski sinovi iz IDS-a. Ništa vam nije sveto

HDZ napao Borisa Miletića: Uljanik su uništili najveći istarski sinovi iz IDS-a. Ništa vam nije sveto

U istarskom HDZ-u u srijedu su ocijenili kako su jalovi pokušaji vrha IDS-a da za propast “Uljanika” okrivi Vladu i drže sramotnim što predsjednik te stranke situaciju oko “Uljanika” koristi u svrhu političkog obračuna i samopromocije.

“Priča oko ‘Uljanika’ svela se na jedno – Vlada je u pokušaju spašavanja pulskog brodogradilišta napravila sve, lokalna vlast predvođena IDS-om nije napravila ama baš ništa”, ocijenio je predsjednik HDZ-a Istre Jurica Šiljeg i dodao da se “u Puli dobro zna kako se u ‘Uljaniku’ zapošljavalo, napredovalo i koja je politička stranka u ‘Uljaniku’ imala prolaz”.

Ustvrdio je i da je upropaštavanje “Uljanika” trajalo godinama, a da je lokalna vlast o tome šutjela i zajedno s članovima Uprave “Uljanika” “nerijetko ispijala pjenušce”,javlja Novi list.

Sramotno je, kazao je, što predsjedniku IDS-a nije ništa sveto, pa tako ni brodogradilište koje je svojevremeno hranilo tisuće obitelji diljem Pule i Istre.

“Upravo suprotno, on Uljanik koristi u svrhu političkog obračuna, bildanja mišića i samopromocije. Njegova tvrdnja ‘da je Uljanik u nekoj drugoj županiji mi danas ovo ne bismo gledali’, apsolutno je točna jer da je ‘Uljanik’ u nekoj drugoj županiji, IDS mu ne bi mogao ni primirisati, ne bi se preko noći mijenjali prostorni planovi s namjerom da se ‘Uljanik’ iseli iz Pule, ne bi se skrivečki dogovarao nekretninski biznis”,  ustvrdio je Šiljeg.

Podsjetio je da je Vlada u ovom mandatu za “Uljanik” izdvojila 4,2 milijarde kune iz državnog proračuna, devet mjeseci osigurana je isplata plaća radnicima, a Vlada je – u nastojanju da ne dođe do gašenja brodogradilišta – napravila sve što je u okviru zakona moguće.

Inače, pulski gradonačelnik Boris Miletić ocijenio je u srijedu, nakon odluke Skupštine vjerovnika kako “Uljanik” d.d. kao krovna organizacija pulske brodograđevne kompanije, nema uvjete za nastavak poslovanja i ide u likvidaciju, da je sudbina “Uljanika” i njegovih radnika i dalje u rukama Vlade te kako je današnjom odlukom “produžena agonija radnika jer Vlada opet, po tko zna koji put, odugovlači s donošenjem odluke o sudbini brodogradnje u Puli”

Foto: Daniel Sponza/Hina