Javio se i Lovro Kušević: Za sve je kriv Štromar. Očekujem da i on ponudi mandat na raspolaganje

Javio se i Lovro Kušević: Za sve je kriv Štromar. Očekujem da i on ponudi mandat na raspolaganje

Usred afere s Krešimirom Žunićem, v.d.-om direktora APN-a (kojeg će Vlada sutra smijeniti), koji je zajedno sa sinom od APN-a kupio stan u Zadru za manje od 1000 eura po kvadratu, isplivao je i bivši ministar uprave Lovro Kuščević koji živi u Žunićevom stanu u Zagrebu.

Kuščević je potvrdio da živi u Žunićevom stanu i rekao nam je da je dok je bio ministar uprave zatražio da mu Ministarstvo pronađe stan bliže radnom mjestu kako bi navečer s posla mogao pješke ići kući. Prije toga, Kuščević je imao stan na Britancu, ali dugo se zadržavao na poslu u Ministarstvu uprave, pa su vozači prekovremeno ostajali na poslu, javlja N1.

“Ugovor o najmu tog stana sklopilo je Glavno tajništvo Ministarstva, ja nisam imao nikakav dogovor sa Žunićem. Najam tog stana sad plaća Sabor jer sam saborski zastupnik”, rekao nam je Kuščević.

Istaknuo je kako je Predrag Štromar, HNS-ov ministar graditeljstva kad je preuzeo taj resor, smijenio direktora APN-a kojeg je kao tadašnji ministar graditeljstva bio postavio Kuščević.

Tada je Štromar, nastavio je Kuščević, za direktora postavio Slavka Čukelja, a kada je Čukelj podnio ostavku za vd-a je Štromar predložio HDZ-ovca Krešimira Žunića, koji je bio Čukeljov zamjenik.

“Dakle, svi direktori povezani s kupnjom stana od APN-a postavljeni su u mandatu Predraga Štromara i nemaju nikakve veze sa mnom”, rekao nam je Kuščević. Demantirao je i spinove iz krugova HNS-a da su on i Žunić kumovi.

“Najveća politička odgovornost je na Stromaru i očekujem da će i on ponuditi mandat na raspolaganje predsjedniku Vlade”, rekao je Kuščević.

Foto: Admir Buljubašić/Hina