Bivši zamjenik ravnatelja policije oslobođen unatoč vožnji od 166 kilometara na sat: Navodno je bio na tajnom zadatku

Bivši zamjenik ravnatelja policije oslobođen unatoč vožnji od 166 kilometara na sat: Navodno je bio na tajnom zadatku

Bivši zamjenik ravnatelja policije – Josip Ćelić pravomoćno je oslobođen na prekršajnom sudu u Zadru unatoč vožnji od 166 km/h.

Razlog je potpuno nevjerojatan. Sud je dao za pravo Ćeliću da je tada bio na tajnom zadatku. Zanimljivo, to nitko do sad nije spominjao, već je policija od početka utvrdila da je riječ o propustu kojeg ne mogu tolerirati, a sam Ćelić zbog prebrze vožnje na kraju je smijenjen.  Josipu Ćeliću završilo je suđenje s kojeg je isključena javnost radi zaštite tajne. Donijeta je i oslobađajuća presuda, piše RTL.

“U postupku je utvrđeno da je okrivljenik vozilom upravljao u obavljanju službene zadaće otkrivanja predmeta pribavljenih počinjenjem kaznenog djela pri čemu je prekoračio ograničenje brzine u naselju. Stoga je sud primijenio odredbu čl. 150. Zakona o sigurnosti prometa na cestama koja propisuje da se u tim slučajevima ne primjenjuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na ograničenja brzine”, utvrdio je sud.

Kakav je to tajni zadatak Ćelić obavljao, a da to nije znao ravnatelj policije, ostaje potpuno nepoznato? Uostalom, članak 150. na koji se sud poziva, odnosi se na vozila policije, vojske, SOA-e i carine, a ovo je privatni automobil Josipa Ćelića za koji je sam ravnatelj policije na konferenciji kazao da je bio izvan radnog vremena i da o tome ne zna ništa.

Sud ništa od toga očito nije provjeravao – presuda je pravomoćna postala prije 4 dana.