Novi veliki građevinski pothvat Ninoslava Pavića: U Zagrebu gradi pet zgrada s 935 stanova

Novi veliki građevinski pothvat Ninoslava Pavića: U Zagrebu gradi pet zgrada s 935 stanova

Na zapadnom rubu Zagreba, iza okretišta Prečko na Savskoj Opatovini, niknut će kvart u kvartu. Naime, na mjestu na kojem je danas ledina izgradit će se pet zgrada sa 935 stanova i nešto više od 1200 parkirnih i garažnih mjesta.

Naselje u naselju. Tako bi u skoroj budućnosti trebao izgledati projekt na Savskoj Opatovini u Zagrebu koji je nakon deset godina mirovanja ponovno postao aktualan, javlja Tportal.

Naime tvrtka Allegheny Financial, iza koje stoje istoimena tvrtka iz Švicarske, nekadašnji medijski mogul Ninoslav Pavić i SEECP Project 1, čiji je osnivač već spomenuta švicarska tvrtka, uputila je gradu zahtjev za uređenjem imovinsko-pravnih odnosa za projekt Savska Opatovina, a zatražili su i potpisivanje aneksa ugovora o financiranju za izgradnju prometnica s komunalnom infrastrukturom iz 2011. godine. Investitori su izvijestili gradsku upravu da je projekt u visokoj fazi pripremljenosti te da je u tijeku ishođenje novih lokacijskih i građevinskih dozvola.

Riječ je o gradnji na parcelama odmah iza okretišta tramvaja u Prečkom, a u pet zgrada trebalo bi niknuti 935 stanova s nešto više od 1200 parkirnih mjesta i garaža koje će ići do nivoa -2.

O koliko velikom projektu je riječ, svjedoče i brojke koje kažu da će se raditi stambenih građevina ukupne bruto površine 132.120 kvadratnih metara, stambeno-poslovnih građevina ukupne bruto površine 99.334 kvadratna metra, kao i građevina komunalne infrastrukture te drugih pripadajućih sadržaja na nekretninama ukupne površine 72.835 kvadratnih metara. Za projekt će biti nužno izgraditi četiri nove prometnice i produžiti Horvaćansku cestu.

Koja je vrijednost projekta, kada se očekuje njegov početak i završetak, pokušali smo doznati od investitora, ali nam se nisu povratno javili.

Foto: Danijel Kasap /Hina