Milardović upozorava da Karamarko može “destabilizirati” Kovača, Penavu i Stiera: Vrhnje će pobrati Plenković?

Milardović upozorava da Karamarko može “destabilizirati” Kovača, Penavu i Stiera: Vrhnje će pobrati Plenković?

Politički analitičar Anđelko Milardović bio je gost N1 Studija uživo. Komentirao je afere s imovinskim karticama ministara, kao i unutarstranačke izbore u HDZ-u.

Milardović se na početku osvrnuo na krivo popunjavanje imovinskih kartice.

“Čini se kako je to teški posao, ali onda se postavlja pitanje kako netko može voditi ministarstvo koje operira s milijardama kuna, a ne može ispuniti imovinsku karticu? To pokazuje koliko je učinkovita Plenkovićeva vlada”, kazao je Milardović.

“Plenković kaže kako je to vrlo stabilna Vlada. Cijelo vrijeme otkad je na vlasti koristi tu mantru stabilnosti. Ako cijeli niz ministara, konkretno njih 14 ode, onda je to entropije Vlade. Što nju održava? Održavaju ju interesi unutar vladajućeg koalicijskog niza”, isiče.

Hoće li ova Vlada opstati do parlamentarnih izbora ove godine? Milardović smatra da hoće.

Vozit ćemo kako je, imamo neke strateške ciljeve – predsjedanje Europom, unutarstranački izbori u HDZ-u te parlamentarne izbore”, rekao je.

O predsjedanju Vijećem Europske unije rekao je kako je riječ o jednom poslu koji je zamišljen da bude u funkciji građana, ali kad se pogleda agenda, onda tu građana nema.

Komentirao je i unutarstranačke izbore u HDZ-u, pritom se osvrnuvši na pakt Kovač-Stier-Penava.

“Možemo govoriti o nekoj labilnoj koaliciji, koja bi trebala legitimirati interese političke desnice u HDZ-u, ali sada se pojavio novi igrač – Tomislav Karamarko. On može djelovati ako faktor dezintegracije te skupine ako im se ne prikloni, a to može biti dobro za aktualnog šefa stranke Andreja Plenkovića“, istaknuo je Milardović.