Veliki igrači u skandalu: Šef Adrisa Ante Vlahović za Bandićevu straćaru platio čak 3 900 eura po kvadratu

Veliki igrači u skandalu: Šef Adrisa Ante Vlahović za Bandićevu straćaru platio čak 3 900 eura po kvadratu

Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, prodala je Anti Vlahoviću, predsjedniku Uprave Adris Grupe, 38,49 četvornih metara stana koji se nekad nalazio u kućici u dvorištu zgrade u Preradovićevoj 13, a koja se u međuvremenu srušila, za 150 tisuća eura.

To znači da je Vlahović za četvorni metar stana u srušenoj kućici platio 3897 eura. To je podatak koji smo dobili u zemljišnim knjigama gdje je u zbirci položenih ugovora nalazi i onaj koji su Vesna Bandić i Ante Vlahović sklopili 28. rujna 2018, a do kojeg je došao Jutarnji list. Spomenimo pritom kako je Vlahović na parceli pokraj ove izgradio svoju vilu, javlja Jutarnji list. 

Očito je obitelj Bandić jako dobro trgovala. Prodali su straćaru za 3900 eura po kvadratu, a kupili su  prilično očuvan stan za samo 1470 eura. Je li riječ o neznanju i naivnosti Ante Vlahovića ili je, što je prilično vjerojatno, u pitanju nešto drugo?

U ugovoru o kupoprodaji nekretnine između Vlahovića i Vesne Bandić navodi se da je predmet ugovora: “suvlasnički dio stambene zgrade Preradovićeva 13, a s kojim suvlasničkim dijelom je neodvojivo povezan posebni dio koji predstavlja stan u prizemlju koji se sastoji od jedne sobe i ostalih prostorija u ukupnoj površini od 38.49 četvornih metara, upisan u knjizi položenih ugovora Grada Zagreba, kod Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu, uključujući odgovarajući dio zemljišta i zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, povezan sa stvarnim pravima i posebnim dijelovima nekretnine”, navodi se u kupoprodajnom ugovoru.

Foto: Damir Senčar/Hina