Ravnatelj policije Milina i dalje neuvjerljivo tvrdi: Nisam znao da je moj bivši zamjenik Ćelić bio na tajnom zadatku

Ravnatelj policije Milina i dalje neuvjerljivo tvrdi: Nisam znao da je moj bivši zamjenik Ćelić bio na tajnom zadatku

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina ponovio je u ponedjeljak kako nisu imali saznanja da je njegov bivši zamjenik Josip Ćelić bio na tajnom zadatku kada je snimljen u prebrzoj vožnji, zbog čega je u konačnici razriješen dužnosti, ali i oslobođen krivnje na zadarskom Prekršajnom sudu.

“Rekli smo da saznanja o samom tom događaju nismo imali dok nije objavljena snimka. Vidjeli ste u tom slučaju da je nakon medijske objave policijska postaja podnijela prekršajni nalog. Napravili smo ono što smo trebali”, rekao je Milina novinarima u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Istaknuo je kako pojedinačne i osobne razgovore neće dijeliti s javnosti. “Rekao sam sve što mogu komunicirati”, dodao je.

Ćelić je u prebrzoj vožnji snimljen u ožujku prošle godine, a zahtjev za razrješenjem podnio je krajem listopada, kada je snimka njegove vožnje objavljena u medijima.

Milina je, odgovarajući na novinarska pitanja, naglasio kako svi suradnici u policiji imaju svoj djelokrug rada i svoje zadaće te kako on ne može znati za sve zadatke u svakom trenutku.

Milina nije htio komentirati pravomoćnu odluku Prekršajnog suda u Zadru koji je Ćelića oslobodio optužbi.

Na opetovano pitanje kako nije znao za tajni zadatak, Milina je još jednom ponovio da je sve objasnio. Dodao je kako su, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, propisane mogućnosti da se u policijskom djelovanju koristi i privatno vozilo.

Na pitanje ima li kontrolu nad radom policije na granici s Bosnom i Hercegovinom pri postupanju s migrantima, koji se u susjednoj državi žale da ih policija tuče i oduzima im imovinu, Milina je kazao kako sve prijave provjeravaju, čak i kada su anonimne.

“Pokušavamo na svaki način doći do podataka”, kazao je Milina, naglasivši da hrvatski policajci svakodnevno spašavaju živote migranata.

“Imate niz primjera gdje se radi o spašavanju migranata, a također imamo i potvrde u nekoliko slučaja gdje su potpuno bile lažne optužbe kada smo uspjeli utvrditi činjenično stanje”, ustvrdio je glavni ravnatelj.

Dodao je kako je bilo i primjera nehumanog postupanja s migrantima, zbog čega su neki policijski službenici udaljeni iz službe i podvrgnuti disciplinskim postupcima.