Kovač ponovno žestoko kritizirao Plenkovića: Zašto je Hasanbegović sjedio s Kovačem i Penavom

Kovač ponovno žestoko kritizirao Plenkovića: Zašto je Hasanbegović sjedio s Kovačem i Penavom

Dubrovnik obilježava Dan grada i blagdan sv. Vlaha. Na jugu Hrvatske boravi državni vrh, kao i istaknuti članovi HDZ-a. Plenkovićev protukandidat za predsjednika stranke Miro Kovač rekao je kakvu stranku želi nakon izbora u ožujku.

U Dubrovniku je uz Kovača bio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a. Također, s njima je sjedio i saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović. Jesu li to naznake da bi se i on mogao pridružiti trojcu Kovač- Stier- Penava.

“Hasanbegović je sjedio pored nas jer je saborski zasuzpnik, a mi smo usredotočeni na izbore u HDZ- u i očekujemo da se vrlo skoro raspišu izbori za predsjednika, zamjenika i potpredsjednika stranke. Pripreme su u tijeku i potreban nam je zaokret jer na ovaj način ne možemo dobiti parlamentarne izbore. Naši birači su se razočarali, a uvjeren sam da ćemo nakon 15. ožujka imati nov smjer u HDZ-u”.

Kovač kaže da pitanje što se sve zamjera Plenkoviću treba postaviti biračima, piše N1.

“Oni su rekli svoje na izborima za Europski parlament na kojima smo imali najlošiji rezultat otkad postoji HDZ. Ako je netko predsjednik stranke, sastavlja liste, vodi politiku HDZ-a i predstavlja hrvatsku Vladu onda je valjda za to odogovran.

Mi ćemo nakon pobjede ići u široko okupljanje svih u HDZ-u, sigurno ga nećemo dijeliti i donositi odluke na svoju ruku kao Plenković s ratifikacijom Istanbulske.

Stranka ćemo biti svi mi, a ne predsjednik koji negdje sjedi, razmišlja o životu i donosi odluke na svoju ruku. Jasna je poruka Penave, Stiera i mene da nakon izbora u HDZ-u krećemo u pripreme za pralamentarne izbore.

Vlada će raditi svoje do redovnih izbora, projekti idu dalje. I u Njemačkoj, primjerice, imate situaciju da Angela Merkel nije predsjednica CDU-a, to su normalne stvari”, rekao je Kovač i dodao kako su na proslavi Sv. Vlaha pozvani kao gosti, te da ne vode kampanju.

“Ovdje smo pozvani kao i svake godine, Penava također nije prvi put ovdje. Mi smo pokazali zajedništvo, zrelost i ozbiljnost u HDZ-u, uvjeren sam da će članovi to honorirati”.

Kovač nije posebno komentirao one koji su otvoreno stali na Plenkovićevu stranu:

“Nikada ne bih na silu tražio da me netko podržava i hvali. Najvažnije mi je da u izborima članstvo odluči da moramo napraviti zaokret i svi zajedno krenemo u pripreme za parlamentarne izbore, te vratimo HDZ na pobjedničke staze, a ne stranku u koju se uvukao gubitnički mentalitet”.

Milijan Brkić, smatra Kovač, sam će se očitovati koga će podržati. Ističe, njihov je cilj HDZ vratiti u normalu, odnosno postići balands unutar stranke.

Što se Milana Bandića tiče, Kovač je rekao da se nije poslušala opcija za koju se zalagao. Da jest, suradnje s Bandićem ne bi bilo.

“Da su se, nakon što je Plenković bez dogovora u stranci otpustio Mostove ministre, raspisali prijevremeni izbori, tada svega toga ne bi bilo”, rekao je i dodao kako za GUP on ne bi glasovao.

Foto: Admir Buljubašić/Hina