Ovo je Marina Opačak Bilić: Ona vodi tvrtku koja je najveći donator Zorana Milanovića

Ovo je Marina Opačak Bilić: Ona vodi tvrtku koja je najveći donator Zorana Milanovića

Mjesec dana od drugog kruga predsjedničkih izbora, Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović predali su konačna financijska izvješća. Kolinda Grabar-Kitarović u kampanji je potrošila 9.578.035,23 kuna, od čega je gotovo sedam milijuna kuna dobila od HDZ-a, a 2,6 milijuna kuna bilo je od donacija. Milanović je potrošio 3.753.595,07 kuna, a prikupio je 2.729.548,54 kuna, od toga oko polovice iz donacija, a drugu polovicu osigurao je SDP i stranke koje su ga podržavale.

Što se tiče donatora, kod Grabar Kitarović iskače karlovački poduzetnik Nikola Hanžel iz čije je dvije tvrtke, Lana-Commerce i Lana karlovačka tiskara sjelo po 200 tisuća kuna koliki je maksimalni iznos donacija za pravne osobe. Hanžel je vjerni donator HDZ-a, a na prošlim je predsjedničkim izborima donirao HDZ-ovoj kandidatkinji 200 tisuća kuna, javlja Tportal..

Marina Opačak Bilić ( prva s desna) u društvu Davora Bernardića

Upravo je njegova donacija često bila predmetom sučeljavanja u protekloj kampanji. Naime, Grabar Kitarović je 2016. pomilovala Danka Seitera osuđenog jer je pogodovao upravo Hanželu.

Zoran Milanović prikupio je nešto manje od milijun i pol kuna donacija. Najviše mu je donirala tvrtka Feliks Regulacija iz Slavonskog Broda u vlasništvu obitelji Opačak koja se bavi eksploatacijom pijeska i šljunka. Oni su donirali 150 tisuća kuna. Članica Uprave te tvrtke je Marina Opačak Bilić, inače predsjednicu Županijske organizacije SDP Brodsko-posavske županije.

Foto: Facebook