Načelnica Lovreća mora vratiti 72.000 eura: Hoće li joj banka zaplijeniti stan u Zagrebu?

Načelnica Lovreća mora vratiti 72.000 eura: Hoće li joj banka zaplijeniti stan u Zagrebu?

Mlada načelnica općine Lovreć Anita Nosić (HDZ) ipak neće izigrati zakon bez posljedica. Nakon što su 24sata otkrila da je kupila stan u Zagrebu uz državnu subvenciju, a da u njemu uopće ne živi, reagiralo je Ministarstvo graditeljstva.

Službeno su nam potvrdili da će APN preko kojeg su isplaćeni poticaji odmah pokrenuti postupak naplate kredita u cijelosti, ali i vraćanje isplaćenih subvencija, javljaju 24 sata.

– APN će  obavijestiti banku da se radi o kršenju zakona o subvencioniranju stambenih kredita za mlade u kojem jasno stoji da je obveza prijaviti se na adresi u roku trideset dana. Banka je sukladno zakonu dužna naplatiti kredit u cijelosti, a potom u roku od 30 dana vratiti cijeli iznos subvencije APN-u, odnosno u državni proračun – kažu  u Ministarstvu.

Nosić inače živi u Lovreću, u očevoj vili s bazenom, a ne u Zagrebu. Rekla nam je da je stan kupila u Zagrebu uz poticaje kako bi imala gdje biti kada poslovno dolazi u Zagreb. To nije funkcija subvencioniranja kredita. Nosić je inače digla kredit od 80.000 eura za stan od 57,4 kvadratna metra korisne površine(sa spremištem i lođom). Porezni obveznici joj plaćaju pola rate kredita već dvije godine, a plaćali bi još dvije godine da nismo otkrili ovu malverzaciju. Dosad je iz proračuna za subvenciju otišlo oko 46.000 kuna. Ostatak glavnice kredita je 72.000 eura. Sada će joj odjednom doći na naplatu. Ako ne plati, stan plijeni HPB koji je odobrio kredit.

 

Na slici: Anita Nosić sa saborskim zastupnikom Antunom Babićem