HDZ-ovac Goran Pauk tvrdi: Transparentni smo i nismo bahati. Zato pobjeđujemo već 30 godina

HDZ-ovac Goran Pauk tvrdi: Transparentni smo i nismo bahati. Zato pobjeđujemo već 30 godina

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u petak je u Šibeniku na proslavi 30-godišnjice stranke rekao da su temeljne zadaće HDZ-a i nakon tri desetljeća od osnutka ostale iste; jačanje države, njezinog položaja, ugleda i utjecaja u Europi i svijetu, a kao najvažniju zadaću istaknuo je da se ‘okrene našem čovjeku.

Kako je istaknuo Plenković, najvažnija je zadaća HDZ-a da se okrene ‘našem čovjeku, prema svakom hrvatskom gradu, općini i županiji i da svim srcem, kvalitetom i žarom unapređuje kvalitetu života građana’, javlja Tportal.

Članovi HDZ Šibenika i Šibensko-kninske županije proslavili su 30- godišnjicu, a u šibensko je kazalište došlo izaslanstvo HDZ-a predvođeno premijerom i predsjednikom stranke. Plenković je iz Šibenika poslao četiri poruke: Osigurat ćemo političku stabilnost, osigurat ćemo pravnu sigurnost, gospodarski razvoj i društvenu solidarnost.

Naglasio je da je poluga koju je vlada osigurala za brži razvoj apsorpcija europskih sredstava i da je dosad ugovoreno njih 86 posto za razdoblje od 2014. do 2020. godine i da će se u iduće četiri godine dodatno osjetiti kolika je korist koju ima Hrvatska od EU.

Govoreći o unutarstranačkim izborima rekao je da je u HDZ-u puno članova koji dijele iste vrijednosti i istu političku platformu, ‘ali se ne moramo svi slagati u svakoj pojedinost’.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković je rekao da danas napadaju stranku, ali da je HDZ kralježnica koja osigurava nikad jaču poziciju Hrvatske. S tim napadima se moramo nositi, istaknuo je.

‘Nova su vremena, ljevica je ohrabrena Milanovićevom pobjedom i pokušava udariti na HDZ. Zadnjih godina bili su slabi, ali sad opet osjećamo njihov zanos pa ih trebamo pobijediti na parlamentarnim izborima. To nam je glavni zadatak’, rekao je Jandroković.

Naglasio je kako će unutarstranački izbori biti najdemokratičniji ikad u Hrvatskoj, kako građanima treba pokazati da su odgovorni, da se daje prilika novim ljudima, mladima, ženama i da ti izbori budu priprema za parlamentarne.

Okupljene je pozdravio i šibensko-kninski župan Goran Pauk koji je kazao da je ponosan što u županiji 30 godina HDZ pobjeđuje na izborima. Kako je rekao, to im uspijeva jer ‘ono što obećaju i naprave’. ‘Transparentni smo i nismo bahati. Trudit ću se da tako bude i dalje’, rekao je.

Foto: lana Slivar Dominić/Hina