Davor Božinović o Ćelićevom tajnom zadatku: Ja ne znam ono što ne trebam znati

Davor Božinović o Ćelićevom tajnom zadatku: Ja ne znam ono što ne trebam znati

U HDZ-u se 15. ožujka održavaju unutastranački izbori, a sam Božinović je glasnogovornik stožera aktualnog predsjednika. Upitan kako to da se nije kandidirao za neku od funkcija, odgovorio je: ”Ja sam kao međunarodni tajnik zadovoljan svojom pozicijom u stranci. Smatram da je Andrej Plenković najbolje rješenje za Hrvatsku i HDZ, a to se vidi iz niza parametara. Mislim da sam ja dovoljno istaknut. Ne bojim se nikoga i ničega. Svi mi imamo različite putove u politici. Ja sam rekao da se mnogo ljudi u HDZ-u diče s našim međunarodnim uspjesima, neki od njih su na tome radili i u Bruxellesu, a kad si tamo nisi na terenu”.

Na poziciju međunarodnog tajnika Božinović je došao nakon smjene Mire Kovača, javlja RTL.

“Mislim da je predsjednik stranke ocijenio da mu ja u tom trenutku mogu više pomoći”, kaže Božinović odgovarajući na pitanje što je bio Kovačev krimen.

Ivan Penava pak kaže kako vodstvo HDZ-a pritiscima s pozicije moći utječe na članstvo te da im je zbog toga otežano i prikupljanje potpisa.

“Ne znam iz čega je to zaključio. Svi koji su najavili svoju kandidaturu, dobili su obrasce i mogu slobodno skupljati potpise članova. Nije se ograničavao broj na one koji plaćaju članarinu…”, komentira Božinović.

Kad je riječ o koaliranju s HNS-om, Plenković je rekao da je Brkić bio prvi koji je zazivao tu koaliciju.

“Sigurno je točno. Ja sam bio kad je raskid koalicije s Mostom. Imate i svjedočanstva nekih drugih ljudi. Ja ne znam zašto Brkić kaže suprotno, očito je puno kolektivne amnezije. Ima toga još, recimo neki se ne sjećaju da su zagovarali Istanbulsku konvenciju – konkretno Miro Kovač. Nije to prljavo rublje, to su činjenice. Ako vi napadate SDP-ovu vladu iz pozicije oporbe da nisu usvojili Konvencije…” kazao je Božinović.

“Mislim da se nije dogodio raskol, svi su dovoljno racionalni. Postoje različita gledišta. Bitno je koliko si vjerodostojan u tome što govoriš o sebi i drugima. Ovaj Plenkovićev tim sigurno nije krenuo na nikoga. Sve što je rečeno u javnom prostoru bila je reakcija na optužbe koje nisu utemeljene”, dodaje te napominje kako ne zna što će biti nakon izbora.

Božinović je siguran da će Plenkovićev tim pobijediti.

“To su biografije koje jamče povjerenje članova HDZ-a. Uostalom članovi će odlučiti”, kazao je Božinović dodajući kako se nada da će Medved, a ne Penava postati zamjenik.

“Tomo Medved je to zaslužio, a Penava će zaslužiti. Tomo ima puno dulju biografiju. Mislim da je pokazao kroz svoj politički i vojnički put da je zamjenik predsjednika kakav HDZ treba imati”.

Što se tiče slučaja Josipa Ćelića, Božinović je rekao da je spreman vratiti ga na istu poziciju ukoliko se pokaže da nije bilo nikakvog krimena. Upitan je li znao da je bio na tajnom zadatku, Božinović je rekao: ”Tada je to već otišlo u pravosudne vode, bio je pritisak javnosti da je sam Ćelić rekao da se radi šteta sustavu…O tome je glavni ravnatelj nešto kazao da on ne mora precizno znati. Ja ne znam ono što ne trebam znati, pričekat ćemo ono što će zaključiti istraga”.

 

Foto: Edvard Šušak/Hina

Facebook Comments