Poznati rezultati vještačenja Filipa Zavadlava: Bio je pod utjecajem droge

Poznati rezultati vještačenja Filipa Zavadlava: Bio je pod utjecajem droge

U krvi Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu 11. siječnja, pronađeni su tragovi metadona, droge koja se koristi u supstitucijskoj terapiji heroinskih ovisnika, kao i razni medikamenti, za koje je Zavadlav imao medicinsko opravdanje, pokazuju rezultati toksikološkog vještačenja, doznaju 24 sata.

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo nije bio alkoholiziran tog kobnog popodneva, neslužbeno se saznaje. Toksikološki nalaz nije iznenadio odvjetnika Filipa Zavadlava, Branka Šerića.

Takav nalaz toksikološkog vještačenja me ne iznenađuje. Moram napomenuti kako je doduše upravo taj nalaz tempore criminis iznimno važan za nastavak psihijatrijsko-psihološkog vještačenja koje se provodi nad Filipom Zavadlavom na Vrapču.

Liječnici, vještaci koji procjenjuju njegovo zdravstveno stanje neminovno moraju znati toksikološki nalaz te voditi računa o tome pri izradi vještačenja. Očekujem da će to vještačenje biti završeno u iduća tri tjedna, komentirao je za 24 sata Branko Šerić.

Dodaje kako upravo o rezultatima psihijatrijsko-psihološkog vještačenja ovisi daljnji tijek kaznenog postupka pa tako i strategija obrane.

Splitsko tužiteljstvo je protiv Zavadlava je pokrenulo istragu zbog osnovane sumnje da je 11. siječnja ove godine “prema prethodno donesenoj odluci i planu, a u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno”, protuzakonito nabavio automatsku pušku s većom količinom streljiva.

Potom je u 15,35 sati došao na predio Velog Varoša u Splitu i, kad su se u kretanju na motociklu marke Yamaha pojavili Marin Boban (25) i Jurica Torlak (38), Zavadlav je prema njima ispalio više rafalnih i pojedinačnih hitaca. Boban je preminuo na mjestu, dok je Torlak uspio pobjeći do Senjske ulice i dvorišta obiteljske kuće gdje su ga nešto kasnije pronašli djelatnici Hitne pomoći. Unatoč svemu, Torlak je preminuo u splitskoj bolnici nedugo potom.

Foto: Facebook

Facebook Comments