Vladarica Živog zida Vladimira Palfi ima zanimljivu tezu: Bandić će biti tih i miran jer želi ostati na slobodi

Vladarica Živog zida Vladimira Palfi ima zanimljivu tezu: Bandić će biti tih i miran jer želi ostati na slobodi

Potpredsjednica Živog zida Vladimira Palfi bila je gošća N1 Studija uživo. Komentirala je zagrebački GUP, koaliciju HDZ-a i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kao i situaciju u Živom zidu.

Na početku se osvrnula na zagrebački GUP koji jučer nije prošao na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, s obzirom na to da Živi zid ima svoje vijećnike u vijećima gradskih četvrti.

“Mi smo radili sa strukom i dogovarali smo se sa strukom. Svi su naši vijećnici u kvartovima glasali protiv. Ja nisam detaljno upućena jer se struka u našoj stranci bavi tim pitanjem. Sretni smo što je pobijedila struka zajedno s građanima”, kazala je Palfi.

Osvrnula se i na suradnju HDZ-a i Milana Bandića na nacionalnoj, ali i na razini Grada Zagreba.

“Mi zaista ne vjerujemo da će koalicija biti razvrgnuta, iako je gradonačelniku povrijeđen njegov ego. Mislimo da je njegova sigurnost i stabilnost ipak iznad osvete”, ističe Palfi.

Naglasila je kako su spremni sudjelovati u prikupljanu potpisa za eventualni referendum o opozivu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

“Bandićev politički utjecaj sigurno više nije kakav je bio. Sve dok postoji koalicija s HDZ-om, njegova sloboda nije upitna”, rekla je Palfi.

“Mi smo se u posljednjih par mjeseci orijentirali na reorganizaciju stranke i rad na terenu. Odradili smo nekoliko okrugilih stolova i skupili smo stručnjake”, pojašnjava.

S obzirom na to da se Živi zid fokusirao na antikorupciju, objasnila je što Živi zid radi po tom pitanju.

“Što se tiče korupcije i porijekla imovine, mi smo predali tri zakona. Zakon o porijeklu imovine, Zakon o zaštiti zviždača i izmjene zakona o sprječavanju skoba interesa. Vladajući su naravno odbili sve naše zakone, ali mi ćemo i dalje ustrajati”, napominje.

Foto: Dario Grzelj/Hina