Milanovićev sin ponovno u fokusu javnosti: Njegova bivša profesorica dobit će posao na Pantovčaku?

Milanovićev sin ponovno u fokusu javnosti: Njegova bivša profesorica dobit će posao na Pantovčaku?

Novoizabrani predsjednik države Zoran Milanović polako slaže svoju kadrovsku križaljku za Ured predsjednika. Uoči inauguracije u utorak 18. veljače, a nakon koje će odmah biti obavljena i primopredaja dužnosti, Milanović je, doznajemo, obavio niz razgovora s potencijalnim savjetnicima, među ostalim i za područje obrazovanja te klimu i energetiku, za koja također želi stručnjake u svom timu.

Pa iako još nema konačne odluke, naši izvori kažu kako se za savjetnicu za obrazovanje spominje Jadranka Žarković Pečenković, bivša ravnateljica Agencija za odgoj i obrazovanje, koja je na tu funkciju imenovana upravo u Milanovićevu premijerskom mandatu 2015. godine, u vrijeme ministra obrazovanja Vedrana Mornara. Na tu je funkciju izabrana u konkurenciji od čak 12 kandidata, a mediji su tada izvještavali kako je cijeli izbor proveden u tajanstvenim uvjetima, javlja Večernji list.

Jadranka Žarković-Pečenković dugi je niz godina radila i u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji gdje je predavala psihologiju, a bila je i vanjska suradnica Agencije za odgoj i obrazovanje. Istu zagrebačku gimnaziju, inače, završio je i Ante Jakov, sin novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića. Gotovo je sigurno i da će na Pantovčak i Dragan Lozančić, i to kao savjetnik za nacionalnu sigurnost i obranu. Gotovo je sigurno i da će na Pantovčak i Dragan Lozančić, i to kao savjetnik za nacionalnu sigurnost i obranu.

Izvjesno da će Milanoviću predstojnik Ureda predsjednika biti Orsat Miljenić, koji mu je bio i šef kampanje.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina

Facebook Comments