Plenković ga nije volio: Petar Škorić je svejedno pognuo glavu i podržao aktualnog šefa HDZ-a

Plenković ga nije volio: Petar Škorić je svejedno pognuo glavu i podržao aktualnog šefa HDZ-a

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a  i kandidat za potpredsjednika stranke,  podržao je  Andreja Plenkovića na  unutarstranačkim izborima,  što je poprilično iznenađenje s obzirom na to da je   donedavno bio dosta žestoki kritičar  aktualnog šefa stranke . Prije samo  tri dana  Škorić je  zamjerao Plenkoviću da je stranku    okrenuo previše ulijevo, a posebno je apostrofirao suradnju s HNS-om, Pupovcem i  Istanbulsku konvenciju.  Čak se požalio da je dijelom stavljen po strani nakon  što je sugerirao Plenkoviću da promijeni politiku.

Škorićev “pokajnički” post  kojim se priklanja Plenkoviću  prenosimo u cijelosti.

“Još od najave procesa unutarstranačkih izbora držao sam, kao i danas, da je besmisleno izjašnjavati se o potpori bilo kojem kandidatu dok  sam proces nije niti započeo. U ovom trenutku, kada je jasno vidljivo koji će kandidati izaći pred birače i zatražiti povjerenje, smatram da je vrijeme izraziti svoj stav i dati potporu onome za kojeg smatram da je najbolje rješenje u ovom trenutku za našu stranku. Zato želim izraziti svoju potporu predsjedniku Vlade Republike Hrvatske i trenutnom predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice Andreju Plenkoviću u utrci za novi mandat na čelu HDZ-a.

Promatrao sam posljednjih dana smjer ove unutarstranačke kampanje koja se usijala iznad svih granica dobrog ukusa i koja vodi isključivo prema podjelama, a ne jedinstvu stranke koje nam je u ovom trenutku jedino potrebno i upozoravao na posljedice koje takav pristup može izazvati. Od početka sam bio zagovornik što veće demokratizacije stranačkih procesa i širenje koncepta „jedan član-jedan glas“, ali ova očita blokovska podjela koja se posljednjih dana intenzivira me nagnala da se na ovaj način očitujem.
Unutarstranačka kampanja treba u pravom smislu biti isključivo unutarstranačka. Ova kampanja treba poslužiti ne potenciranju sukoba, već isključivo suprotstavljanju različitih ideja i vizija kako bi našu stranku ojačali, a ne oslabili. Kampanja se treba voditi argumentima, programima i rezultatima, a ne kroz različito pogrešno interpretiranje onih politika i ideala koje su vodile sve nas utemeljitelje stranke na čelu s dr. Franjom Tuđmanom još davne 1989. godine.

U budućem vremenu ću se još jasnije i čvršće zalagati za jačanje unutarstranačkog dijaloga i afirmaciju svih naših temeljnih demokršćanskih načela”, zaključuje Škorić.

Foto: Mario Strmotić/Hina

Drage stranačke prijateljice i prijatelji.Još od najave procesa unutarstranačkih izbora držao sam, kao i danas, da je…

Geplaatst door Petar Škorić op Woensdag 12 februari 2020

Facebook Comments