Iznenada progledao i postao “svjestan”: Škorić odustaje od utrke za potpredsjedničko mjesto

Iznenada progledao i postao “svjestan”: Škorić odustaje od utrke za potpredsjedničko mjesto

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić jučer je iznenada  podržao  Andreja Plenkovića, a danas  je obznanio da odustaje od kandidature za mjesto potpredsjednika HDZ-a.  U podužem postu Škorić  ponovno  ističe da   podržava Plenkovića, a pomalo se i posipa pepelom zbog kritika koje mu je  svojedobno  upućivao. Sada je svjestan  da je jedno biti predsjednik stranke i provoditi stranačku politiku, a drugo biti premijer i provoditi državnu politiku.  Škorićev post prenosimo u cijelosti.

“Nakon objave svih kandidatura, sinoć sam podržao aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića u utrci za novi mandat, uvjeren da je to najbolje za Hrvatsku, a i s ciljem zatvaranja unutarstranačke blokovske kampanje koja se posljednjih dana usijala iznad svih granica dobrog ukusa. Uvjerenja sam da dosadašnji način vođenja kampanje, u koju sam i sam uvučen kroz razne političke špekulacije, vodi isključivo prema podjelama. S obzirom na navedeno i unatoč iskrenim političkim namjerama, donio sam odluku o povlačenju kandidature za potpredsjednika stranke, želeći sve potaknuti na smirivanje tenzija i “fair play” kampanju. HDZ je iznad svih nas pojedinaca i iz ovih izbora moramo izići jači.

Zahvaljujem svim članovima i simpatizerima stranke na pruženoj podršci od trenutka objave kandidature. U svojim istupima često sam naglašavao da je naše bogatstvo u širini i različitosti, a naša snaga u jedinstvu. Zalagao sam se protiv blokovskih podjela unutar jedne obitelji, a aktualnom predsjedniku sugerirao snažno povezivanje svih dijelova stranke i usklađivanje svjetonazorskih tema s potrebama našeg tradicionalnog glasačkog tijela. Svjestan sam da je jedno biti predsjednik stranke i provoditi stranačku politiku, a drugo biti premijer i provoditi državnu politiku. Nadam se i vjerujem da će buduće vodstvo stranke voditi računa o povratku povjerenja dijela naših glasača koji su nam na proteklim izborima uskratili podršku.

U daljnjem političkom djelovanju nastavit ću doprinositi jačanju zajedništva i poticanju unutarstranačkog dijaloga na svim razinama, jer samo svi zajedno možemo ostvarivati zacrtane političke ciljeve na dobrobit Hrvatske i svih naših sugrađana”, piše Škorić.

Foto: Edvard Šušak/Hina

 

Nakon objave svih kandidatura, sinoć sam podržao aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića u utrci za novi…

Geplaatst door Petar Škorić op Donderdag 13 februari 2020

Facebook Comments