Plenković fašnički ironično o Miri Kovaču: Kapulica otkrio koliko je potpisa skupio šef HDZ-a

Plenković fašnički ironično o Miri Kovaču: Kapulica otkrio koliko je potpisa skupio šef HDZ-a

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković ironično je u utorak odgovorio na poziv protukandidata Mire Kovača da u interesu stranke odustane od predsjedničke kandidature poručivši mu: “Karneval je karneval”.

“Danas je fašnik, baš sam o tome razmišljao. Karneval je karneval”, kratko je novinarima prokomentirao Plenković zahtjev svog protukandidata, uoči obilježavanja 30. obljetnice prvog općeg sabora HDZ-a.

Kovač je poručio ranije danas kako Plenković “sa svojim stavovima i politikama ne okuplja nego dijeli HDZ”. “On više nije čovjek koji nudi rješenja za hrvatsku politiku i za HDZ, pozivam ga da u interesu HDZ-a i u interesu budućnosti ove zemlje odustane od kandidature”, ustvrdio je Kovač.

“Plenković sa svojim stavovima, sa svojim politikama ne okuplja, on dijeli HDZ, on više nije čovjek koji nudi rješenja za hrvatsku politiku i za HDZ, pozivam ga da u interesu HDZ-a i u interesu budućnosti ove zemlje odustane od kandidature”, ustvrdio je Kovač.

Kovačev zahtjev komentirao je i predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Mario Kapulica.

“Nisam ja kandidat u ovim unutarstranačkim izborima ali teško mi je zamislivo da netko poziva čovjeka koji u ovom trenutku ima možda i 40 tisuća potpisa potpore članova HDZ-a da odustane od kandidature kako bi on ostao jedini kandidat”, rekao je Kapulica.

Foto: N1