Puhovski misli da je Milanović išao u Sloveniju “neprobuđen”: Nije znao da je kolona na granici duga 15 kilometara

Puhovski misli da je Milanović išao u Sloveniju “neprobuđen”: Nije znao da je kolona na granici duga 15 kilometara

Politički analitičar Žarko Puhovski je na   RTL-u pohvalio je poteze u prvih 11 dana mandata novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

“Napravio je nekoliko zaista finih poteza. Od onog prvog govora u večeri kad je doznao da je predsjednik, do jako dobrog inauguracijskog govora pa do izrazito pristojne inauguracijske ceremonije i odluke da se mađaronski kič makne s Hrvatske vojske. Drugi mađarski predsjednik je bio u Zagrebu i čudio se kako ga dočekuju s mađarskim uniformama”, kazao je Puhovski o Milanovićevoj odluci da Počasno-zaštitna bojna više ne nosi povijesne odore.

“Do toga da je u nekoliko govora koje je držao vojsci i studenticama i studentima prava rekao neke stvari koje su izvan frazealnih običaja predsjednika. Dosad se jedino loše pokazao u Otočcu”, kazao je Puhovski i objasnio zašto smatra greškom što je Milanović za prvi svoj vanjsko-politički posjet izabrao Sloveniju.

“Bila je greška ići u Sloveniju. Trebalo je ići preko Slovenije da se pokaže da ta njihova ideja o blokadi Hrvatske nije dobra. Trebao je ići u Austriju. U Sloveniju je došao, čini se, neprobuđen. Ne znam što mu je bilo, kao Josipa Lisac kad je pjevala himnu, pa nije znao zašto kamioni stoje na cesti. Uopće nije ni znao da kamioni stoje na cesti, a kolona je bila 15 kilometara”, rekao je Puhovski te dodao da je sve, osim toga, Milanović napravio jako dobro.

Na pitanje o kontroverznom imenovanju Jadranke Žarković za Milanovićevu savjetnicu, Puhovski je kazao da je tu predsjednik pokazao da se “više boji svoje žene nego civilnog društva”.

“To je očito bio netko tko je došao iz porodičnih krugova, a on je to prihvatio. Mislim da s njom nije imao neku posebnu suradnju, ona nema neki poseban ugled, neovisno čak i o njezinim desničarskih ispadima. Većina ostalih njegovih savjetnik i savjetnica imaju nekakvu profesionalnu biografiju i za njih se zna što rade, a za nju se to baš ne može reći. No, svi imamo svoje slabosti i preko toga valjda nije mogao proći”, zaključio je Puhovski.

Foto: Admir Buljubašić7hina

Facebook Comments