Naporna borba za prevlast u HDZ-u: Milijan Brkić završio u bolnici

Naporna borba za prevlast u HDZ-u: Milijan Brkić završio u bolnici

Aktualni šef HDZ-a Andrej Plenković prihvatio je sučeljavanje sa svojim protukandidatom Mirom Kovačem. Potvrdili su nam to jučer u Plenkovićevu stožeru nakon što ga je Kovač u svojoj objavi na Facebooku pozvao da se tijekom kampanje sučele.

U Plenkovićevom stožeru odgovorili su kako je on već i u prijašnjim kampanjama pokazao da mu nije problem ići na debate, javlja Jutarnji list.

– Plenković je bio u debatama u dvije kampanje za europske izbore 2013. i 2014., među ostalim i s Nevenom Mimicom kao nositelj liste, te za parlamentarne izbore 2016. sa Zoranom Milanovićem u dvije debate, i tako će biti i na ovim izborima – poručili su iz njegova Stožera. Rekli su kako će se o tome gdje će i kada biti sučeljavanje još dogovoriti te da će njihov stožer o tome na vrijeme izvijestiti.

Plenkovićev protukandidat Miro Kovač i njegova Opcija za promjene, jučer su, pak, boravili u Šibenskoj županiji, a susrete s članovima imali su u Šibeniku, Drnišu i Kninu. Ekipa Opcije za promjene tijekom vikenda bila je u posjetu Splitskoj županiji, no s njima na terenu zadnjih dana nije bilo kandidata za potpredsjednika Milijana Brkića. Kako doznajemo, on je ovih dana zbog visoke temperature završio u bolnici, a kako su nam potvrdili u njegovu krugu, dobio je gripu i upalu pluća. Zbog toga narednih dana neće moći sudjelovati u kampanji.

Foto: Admir Buljubašić/Hina