Umro je hrvatski glumac Božidar Alić

Umro je hrvatski glumac Božidar Alić

Hrvatski glumac Božidar Alić preminuo je noćas u Zagrebu.

Vijest o smrti Božidara Alića za 24sata potvrdila je njegova supruga. Umro je nakon duge i teške bolesti.

Božidar Alić rođen je 24.12.1954. godine u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu i upisao Akademiju dramske umjetnosti te je bio na specijalizaciji u milanskom Piccolo teatro di Milano kod slavnog Giorgia Strehlera.

Na Akademiji je studirao s Miljenkom Androić (bivšom Vlajki, danas Marić), Biserkom Fatur, Ivom Gregurevićem, Pericom Martinović, Andrijom Tunjićem i Ana Marijom Šutej (sestrom dirigenta Vjekoslava Šuteja, kasnije udanom Fabris), javlja Jutarnji list.

1977. godine debitirao je u drugoj glavnoj muškoj ulozi u “Akciji stadion”, te je glumio u brojnim hrvatskim filmovima i kazališnim predstavama.

U Teatru ITD odigrao je nekoliko zapaženih uloga, a bavio se i glazbom te je u pratnji  pijanista Branka Bulića Bule održao niz koncerata pjevajući standarde Franka Sinatre i talijanske kancone, surađivao je s Arsenom Dedićem i snimio CD s Matijom Dedićem.

Alić je sudjelovao i u Domovinskom ratu kao dio umjetničke udruge Croatian Art Forces.

Zbog nekih svojih istupa u javnosti u proteklih desetak godina, Alić je bio jedna od najkontroverznijih osoba hrvatske društvene i političke scene.

 

Foto: Damir Senčar/Hina