Juričan predlaže Uskoku: Duško Ljuština i Tomo Ricov mogu svjedočiti o Bandićevim makinacijama

Juričan predlaže Uskoku:  Duško Ljuština i Tomo Ricov mogu svjedočiti o Bandićevim makinacijama

Dario Juričan ponovno je napao Milana Bandića zbog pogodovanja svojim pajdašima i stranačkim prijateljima. Ovaj put je prozvao Josipa Lipara koji je organizirao karneval u Zagrebu. Juričan  u cijelu priču sada uvlači Duška Ljuštinu i Tomu Ricova koji bi mogli dati korisne informacije Uskoku. Dok je  Bandićev suradnik i prijetelj Duško Ljuština poznat široj javnosti, Tomo Ricov  dolazi iz nekog drugog svijeta koji se na prvi pogled na može povezati s koruptivnom hobotnicom Milana Bandića.

Mediji skloni Tomi Ricovu opisuju ga kao jednog od najpoznatijih zagrebačkih DJ-eva, poduzetnika i jednog od najboljih event menadžera u Hrvatskoj. Uglavnom prešućuju da je i on po  koruptivnim uvjetima dobivao adventske štandove. Zanimljivo je da su na zabavu u njegov klub Pepermint  dolazili  Zoran Milanović,  guverner Boris Vujčić i Emil Tedeschi.

Juričanovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Milane, bilo mi je jasno koliki si ti genije kad si svome pajdi Josipu Liparu za vrijeme karnevala dao ključeve Grada, ali nisam tada znao koji si potez odigrao da taj tvoj pajdo još i ekstra zaradi na biznisu vezanom uz karneval!
Za 26 štandova i pozornicu na Trgu bana Jelačića te pet štandova i šator u Sesvetama od 19.-25.2.2020. naplatio si svom stranačkom pajdi Liparu i njegovom KUD-u Prepuštovec ukupno 2.276,00 kn (slovima: dvije tisuće dvjesto sedamdeset i šest kuna).

Naplatio si po danu četiri kune po m2 svom pajdi Liparu, dok si primjerice meni za štand na Trgu prilikom predizborne kampanje naplatio 100 kuna (do 2 m2 naplaćuju se po cijeni od 100kn, inače je cijena 1m2 100kn) što znači da si pajdi naplatio najmanje 12,5 puta manje, Milane. Sad mi je žao što i ja nisam tvoj pajdo, isplati se!
Cijena za pajdu Lipara je ona za karneval, ili kako to stoji u dokumentu kojeg si potpisao: „manifestaciju od posebnog interesa“.
S tom se definicijom moram složiti. Sve što ti i pajde organizirate po glavnom gradskom Trgu i jesu manifestacija od “posebnog interesa”. Zato se i sudi u aferi Bundekfest tvojim pajdama: Ratimiru Jurekoviću iz tvog odjela za poljoprivredu, Tediju Lušetiću iz tvog odjela za kulturu, Zdenku Antunoviću, iz tvog odjela za sport i razonodu. Ti majstori su godinama organizirali manifestacije od „posebnog interesa“ i nosili ti specijalne terete.
Nije se Fendi namještaj po Duhu Svetom stvorio u tvom stanu u Bužanovoj, o Milane!

Bandić je i Tomu Ricova počastio s jeftinim štandovima Foto HINA/ Admir Buljubašić

Uvjeren sam da dr. spec. adventologije Denis Mohenski, te Tomo Ricov i Duško Ljuština jedva čekaju da ih pokupi Uskok kako bi i oni ispričali ponešto o “posebnom interesu” oko adventskih štandova, priče u koju su već godinama uključeni. Možda bi im svojim iskazom mogao pomoći i Miroslav Škoro. I taj majstor je s tobom, Milane, pekao svoj domovinski posebni interes u svojoj kućici na Adventu.

Pajdo Josip Lipar je pod krinkom karnevala ubacio svoje vlastite štandove na Trg, a koje je onda rentao podzakupcima iz OPG-ova i pokupio pinkicu. Umjesto da OPG-ovci budu privilegirana ekipa koju držiš kao kap vode na dlanu, ti ih Milane zajedno s pajdom Liparom guliš i guliš.
A ja te, rezaču etiketa, da ti budem iskren, u tome podržavam. Ti ih iz godine u godinu guliš i guliš, a oni redovno plaćaju pinku tvojim pajdama i šute.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira
p.s.
Svakodnevno mi dolaze poduzetnici koji se bavi manifestacijama i uvjeravaju me, Milane, da ih Tedi Lušetić, tvoja produžena ruka za javne nabave u kulturi, ne želi niti primiti jer da su svi takvi poslovi – kažu – predestinirani tvrtki Eldra i još nekolicini pajdi. Pokazuju mi pritom prenapuhane cijene manifestacija i opreme. Ja ih uvjeravam da je to nemoguće, da je naš grad u poslovanju otvoren svima i podsjetim ih kako je i sam gradonačelnik nekoliko puta u Skupštini znao zagrmiti: “U ovom gradu vlada nulta tolerancije prema nepodopštinama!”
Vidi Milane, cilj tvojih redovitih šetnji po Županijskom sudu nije primarno da odeš direktno u zatvor, a ići ćeš svakako, već da postaneš bolja osoba. Molim te, sredi to!

Foto: KUD Prepuštovec organizira sajam za vrijeme karnevala, 21.2.2020., autor: Hrcin (slobodno na korištenje svim medijima)”, piše Juričan.