Providan manevar Ivice Todorića: Na sve moguće načine pokušava usporiti suđenje

Providan manevar Ivice Todorića: Na sve moguće načine pokušava usporiti suđenje

U četvrtak se trebalo nastaviti suđenje Ivici Todoriću, ali današnja rasprava je odgođena jer je Todorić morao postaviti odvjetnika po službenoj dužnosti i zbog nedolaska četvrtookrivljene Nikol De Rosi.

Nakon što je raskinuo suradnju sa svojim odvjetnicima Jadrankom Sloković i Čedom Prodanović, Todorić se danas na sudu pojavio sam.

Ivica Todorić danas je rekao da neće angažirati odvjetnika iz mnogih razloga. Sudac mu je kazao da će mu Sud dodjeliti odvjetnika po službenoj dužnosti, no Todorić mu je odgovorio da je to stvar Suda, no da on s njim neće surađivati, javlja N1.

Nakon izlaska iz zgrade suda, Ivica Torodić je odgovarao na pitanja novinara.

– Da li bi se netko odrekao odvjetnika poput Sloković i Prodanović, koji su, rekao bih, najbolji odvjetnici, da je kriv. Ja nisam kriv, nemam se oko čega braniti, ja ne moram imati odvjetnika, dobit ću ga po službenoj dužnosti. Nadam se da će Plenković imenovati Šavorića, ali ja neću surađivati, ja ću se sam braniti.

Podsjetimo, najpoznatiji odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović više neće zastupati najpoznatijega hrvatskoga optuženika, bivšega vlasnika Agrokora. Zbog čega je došlo do prekida suradnje između poznatih odvjetnika, koji su Todorića branili od početka slučaja Agrokor, te jednoga od njihovih najpoznatijih klijenata odvjetnici nisu željeli reći zbog odvjetničke tajne.

“Ne možemo ništa reći, radi se o povjerljivom odnosu između odvjetnika i klijenta”, rekla je jučer u telefonskom razgovoru odvjetnica Sloković.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina