On nije znao da čini kazneno djelo: “Mlada” 27-godišnja učenica i taksist obilazili gradove i krali skupocjene parfeme

On nije znao da čini kazneno djelo: “Mlada” 27-godišnja učenica i taksist obilazili gradove i krali skupocjene parfeme

Protiv 27-godišnjakinje iz Splita podignuta je optužnica zbog krađe 250 parfema u više gradova kroz koje je tijekom tri tjedna vozio zagrebački taksist. Obišli su 13 gradova u Dalmaciji, Istri i Slavoniji, a skupocjene mirise je prodavala dileru za crno tržište.

Prilikom uhićenja su u bankovnom sefu iznajmljenom na ime taksista našli posebno prerađenu ručnu torbu koja im je bila glavno pomagalo u krađi. Mladoj kradljivici je ovo 13. kazneni postupak protiv nje te za nju Općinsko državno odvjetništvo iz Splita traži tri godine zatvora. Okradene drogerije potražuju više od 100.000 kuna naknade štete, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako stoji u optužnom aktu, 27-godišnjakinja nema zanimanja već se još uvijek vodi kao učenica, rođena je u Splitu, ali joj je boravište u Zagrebu na adresi jednog salona za masažu i njegu tijela. Tamo je regrutirala svog suučesnika.

– Upoznao sam je preko svoje zaručnice s kojom je prijateljica. Čula je da sam vozio taksi te mi je ponudila 1000 kuna po danu, plus hrana i troškovi, da je vozim po Hrvatskoj u krađu parfema. Objasnila mi je kako će ona krasti, a da ću ja samo voziti. Povremeno ću, ako bude trebalo, glumiti da nešto kupujem u trgovini gdje ona bude krala. Ja nemam iskustva s kriminalom pa sam mislio da tako ne činim kazneno djelo. Nije me htjela upoznati s čovjekom kojem je u Zagrebu prodavala parfeme – izjavio je taksist koji je prigodno zaboravio da ima u dosjeu presudu na uvjetnu kaznu zbog krađe.

Glavna organizatorica se branila šutnjom, ali su je, osim izjave suučesnika, optužnice koštale i snimke nadzornih kamera iz trgovina. Od kraja siječnja do 20 veljače je lopovski par redom obišao: Makarsku, Split, Trogir, Šibenik, Imotski, Sinj , Slavonski Brod, Kutinu, Umag, Poreč, Pulu, Karlovac i Đakovo.

Usred dana su ulazili kao kupci u poznate drogerije iz kojih su odnosili od pet do 27 parfema, ovisno o prigodi. Uzimali su popularne mirise poznatih marki: Hugo Boss, Pacco Rabanne, Giorgio Armani, Calvin Klein, Yves Saint Laurent, Dolce Gabanna, Gucci i Davidoff.

 

Foto: Miljenko Klepac/Hina

Facebook Comments