Bernardić bolji od Plenkovića: SDP prvi, HDZ drugi, Škoro i Most zajedno imaju već 16 posto

Bernardić bolji od Plenkovića: SDP prvi, HDZ drugi, Škoro i Most zajedno imaju već 16 posto

SDP je i treći mjesec zaredom prvi izbor s 29,3 posto potpore. Kod SDP-a je u tom razdoblju vidljiv trend rasta dok HDZ, stranka u kojoj traje žestoka unutarstranačka kampanja, istodobno bilježi blagi pad. Sada su na 26,7 posto. Treća snaga je prije dva tjedna predstavljeni Domovinski pokret Miroslava Škore. Tu opciju bira 11,5 posto ispitanika, 2 postotna boda više nego njegovu nezavisnu listu u veljači, javlja RTL.

Most, s kojim bi se Škorina opcija mogla udružiti, ali zasad nije, od siječnja bilježi pad, sada su na 4,8 posto. HSS je na istome, 2,3 posto. Nezavisna lista europarlamentarca Mislava Kolakušića pada na 2 posto.

Stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića posljednja tri mjeseca je na istome – 1,4 posto. Na istome je, u istom razdoblju i IDS – 1,3 posto. Sličan je rejting i Živog zida (1,2 posto) koji blago raste, .baš kao i stranka njihova bivšeg člana Ivana Pernara. HDZ-ov partner HNS (1,2 posto) nastavlja trend pada. HSU je na 1,1 posto.

Na ljestvici najpozitivnijih političara vrh je u ožujku zadržao predsjednik Republike Zoran Milanović. Da je on najpozitivniji političar smatra 19,4 posto ispitanika. Proteklih mjeseci kontinuirano bilježi rast pozitivnog doživljaja. Isto je vidljivo i u percepciji Andreja Plenkovića – pozitivnim ga smatra 16,9 posto ispitanika što je najbolji rezultat predsjednika Vlade u proteklih godinu dana. Baš kao i njegov pokret Miroslav Škoro je treći izbor, i on bilježi rast, ali nešto niži rejting od stranke – 7,3 posto.

Foto: RTL