Plenković proglasio nerazumnima sve one koji se protive da u Hrvatsku dođu djeca migranti s grčkih otoka: Zašto je odluku skrivao od javnosti?

Plenković proglasio nerazumnima sve one koji se protive da u Hrvatsku dođu djeca migranti s grčkih otoka:  Zašto je odluku skrivao od javnosti?

Hrvatska je spremna prihvatiti dio djece koja u nehumanim uvjetima žive u izbjegličkim kampovima na grčkim otocima, rekao je u nedjelju hrvatski premijer Andrej Plenković.

Veliki broj djece bez pratnje, koja su sama, bez roditelja, rođaka ili staratelja nalazi se u centrima na grčkim otocima, koji su zadnjih dana zasuti dolaskom novih migranata.

“Ne vidim da bi itko razuman mogao biti protiv toga da i mi pomognemo određenom broju djece koja žive u bitno drukčijim uvjetima nego što žive naša djeca”, rekao je Plenković novinarima u Sinju.  Neizravno je proglasio nerazumnima  sve one koji se  protive  njegovoj odluci koju je, čini se,  donio tajno i o kojoj nije na vrijeme izvijestio hrvatsku javnost.

Podsjetimo, prije nekoliko dana  njemački je parlament velikom većinom odbio prijedlog da se  prihvate djeca migranti s grčkih otoka. Plenkovićeva Vlada je donijela odluku da dio  tih migranata dovede u Hrvatsku.

Foto: Admir Buljubašić/Hina