Očekivano: Peđa Grbin je zadovoljan što je Milanović uklonio Starčevića, Radića, Stepinca i Tuđmana

Očekivano: Peđa Grbin je zadovoljan što je Milanović uklonio Starčevića, Radića, Stepinca i Tuđmana

Član saborskog Odbora za pravosuđe i saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin u N1 Studiju uživo komentirao je utjecaj koronavirusa na rad Sabora, ali i utjecaj predizborne kampanje za unutarstranačke izbore u HDZ-u na rad Sabora.

Kazao je kako situacija s koronavirusom ne utječe na rad Sabora.

“Nema neki poseban utjecaj. Zastupnici koji su bili u samoizolaciji su se vratili iz samoizolacije. No utjecaj na rad Sabora imaju unutarstrstranački izbori u HDZ-u i zato se u Saboru već dva tjedna ne glasa ni o čemu bitnom i smislenom, jedino smo prošli tjedan raspravljali o klimatskim promjenama i to s jednim kamilica dokumetom.Dosadašnji rad Zorana Milanovića kao predsjednika ocijenio je dobro.

“Rekao sam da nisam za izbor Jadranke Žarković Pečenković za savjetnicu za obrazovanje. Nakon 20 dana mandata to je jedina stvar koju mu zamjeram i mislim da su druge stvari koje su napravljene dobre i mislim da je u ovih 20 dana pokazan dosta dobar početak.

Kada sam glasao za Milanovića nisam glasao za njega da bi on radio cirkus na Pantovčaku, nego da bude čuvar Ustava, da bude konkretan, korektan i korektiv vlade u svojim nadležnostima. Nije mu posao da bude dežurna svađalica i podmeće nogu.

Čini mi se da za sada uspijeva u tome i da uspijeva nametnuti stavove koji se tiču onoga što je govorio u kampanji, primjerice, slanje vojske u Afganistan. Ovo bi trebala biti posljednja jedinica koju smo poslali u Afganistan, što je ostvarivanje onoga što je najavljivao u kampanji. On je objasnio zašto je potpisao još šest mjeseci – sve je bilo pripremljeno. On je 19. veljače preuzeo dužnost i trebao je donijeti odluku. Bilo bi neodgovorno da je donijeo odluku o povlačlenju, no šest mjeseci najave unaprijed za okončanje te misije dovoljno je da se hrvatski doprinos misiji može zamijeniti nekim drugim”, kazao je Grbin.

Micanje svih bisti s Pantovčaka smatra dobrim potezom.

“Čini mi se da je prva o tome govorila Saša Broz. Ona je rekla da bi pametan državnik maknuo sve biste, jer ured nije muzej, te da da bi biste trebale naći mjesto u muzeju. Čini mi se da je to dobar potez, a njegova razmišljanja svima će pokazati više od neke puke geste o tome što on misli i za što se zalaže. Nemam ništa protiv micanja bisti, mislim da je to dobro, a ne da preko komada bronce vodimo politiku i prepucavamo se”, rekao je Peđa Grbin.

Foto: Denis Cerić/Hina