Grmoja je jako skeptičan oko online nastave koju je najavila ministrica Divjak: Gdje očekuje probleme

Grmoja je jako skeptičan oko online nastave koju je najavila ministrica Divjak: Gdje očekuje probleme

Nikola  Grmoja  upozorio je na brojne poteškoće u izvođenju  online nastave koja bi trebala početi u ponedjeljak.  Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Mojim kolegama profesorima i učiteljima će trebati puno strpljenja u izvođenju online nastave. Od podrške Carneta nema puno koristi. Stanje je takvo da su svi serveri podrške toliko opterećeni i ne zna se hoće li sve od ponedjeljka funkcionirati.

‪Na učitelje je prebačena organizacija nastave na daljinu, a isto tako ostala je otvorena mogućnost slanja one djece koje nema tko čuvati u škole, čime se otežava organizacija nastave na daljinu jer se mora organizirati čuvanje učenika.

Osim toga, i učitelji su roditelji i što s učiteljima koji doma imaju malu djecu, a moraju biti u školi za vrijeme izvođenja nastave na daljinu. Radi se disperzija informacija kroz loomen, pa ni sami nastavnici ne znaju što ih sutra čeka niti što trebaju.

U dopisu Ministarstva stoji da će video prijenos biti organiziran za “osnovni paket predmeta“, bez objašnjena koji su predmeti u tom tzv. osnovnom paketu .
I zaključno, trenutno uopće nije moguće postaviti virtualne razrede, jer sustav Teams ne dozvoljava korištenje timova ove veličine. Tako da je u ovom trenutku sustav blokiran. Nadajmo se da će sve do ponedjeljka ipak profunkcionirati, unatoč odgovornima i našoj ministrici”, piše Grmoja.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

‪Mojim kolegama profesorima i učiteljima će trebati puno strpljenja u izvođenju online nastave. Od podrške Carneta nema…

Geplaatst door Nikola Grmoja op Vrijdag 13 maart 2020