Plenković ga izbacio iz HDZ-a, a on mu se divi: Milinović šefa HDZ-a proglasio Mourinhom, a Stiera optužio za izdaju

Plenković ga izbacio iz HDZ-a, a on mu se divi: Milinović šefa HDZ-a proglasio Mourinhom, a Stiera optužio za izdaju

Bivši ministar zdravstva, bivši HDZ-ovac i ličko-senjski župan Darko Milinović komentirao je unutarstranačke izbore u HDZ-u koji su se odvili 15. ožujka i na kojima je premoćnu pobjedu odnio Andrej Plenković. Na pitanja je li iznenađen rezultatom, odgovara kako je.

“Ne samo ja, mislim da je i sam Andrej Plenković iznenađen postotkom koji je dobio izbore. Ja bih rekao da je to dobro za HDZ. Sada sve one podjele u HDZ-u padaju u vodu. Dobiti 80 posto glasova – to je gotovo plebiscitarna podrška. To je dobio Franjo Tuđman kad je išao na unutarstranačke izbore, to je dobro za HDZ”, javlja N1.

“Ovo je pokazalo da HDZ nije ni bio razjedinjen. U politici je percepcija puno toga, ali 80 posto birača je reklo da podupire poziciju Andreja Plenkovića i ja bih rekao da je Plenković bio fenomenalan trener.” Usporedio ga je s poznatim portugalskim trenerom  Mourihnom , a  Butkovića i  Bačića je proglasio  Modrićem i Rakitićem.

Kazao je i kako je Plenković oko sebe okupio desno krilo te tako pokrio svoje slabe točke. “On je kroz jake igrače na desici pokrio to svoje ‘najslabije mjesto’ i pridobio desne birače HDZ-a. Ako nastavi u tom smislu voditi politiku, ja ne vidim da bi netko s desnog političkog spektra mogao previše ugroziti HDZ”, smatra Milinović te dodaje:

Kovač je po meni imalo lošu komunikacijsku strategiju. Optužiti svoju stranku za klijentelizam… Ovo je bila fenomenalna taktička utakmica Andreja Plenkovića, to mu se mora čestitati.”

A što se Davora Ive Stiera tiče, smatra sljedeće: “Mene činjenica da Davor Ivo Stier nije prošao i nije iznenadila, reći ću to tako.

Zašto? Mislio sam da će proći, ali kada pogledate pozadinu Ive Stiera, bio je s Jadrankom Kosor, pa kad je ona pala bio je jedan od prvih koji joj je okrenuo leđa. Pa je bio s Karamarkom, pa je njemu okrenuo leđa. Pa je bio s Plenkovićem, pa je i njemu okrenuo leđa. Dakle, svima je na neki način malo okrenuo leđa”, kazao je i dodao kako Opcija za promjene zapravo nije funkcionirala kao tim.

“Oni nisu bili tim, oni su vukli svatko za sebe”, smatra Milinović.

Foto: N1