Šef Sindikata policije trenira strogoću prema novinarima: Tvrdi da je policija postupilo po zakonu

Šef Sindikata policije trenira strogoću prema novinarima: Tvrdi da je policija postupilo po zakonu

Dubravko Jagić iz Sindikata policije Hrvatske uputio je priopćenje u kojem navodi kako se kolega nije ponio neprimjereno ispred splitskog Doma za starije i nemoćne, dok su se ravnatelj i Policijska uprava ispričali, uz obrazloženje da takva reakcija nije bila primjerena.

Interventna policija u utorak je, prilikom preseljenja štićenika Doma za starije i nemoćne u Splitu, spriječila novinare, snimatelje i fotografe u obavljanju posla udaljivši ih od Doma tvrdeći kako to rade zbog njihove sigurnosti.

Jedan od njih je upao u program uživo HTV-a tražeći od novinara da odmah napuste taj prostor.

“Ne znam zašto se glavni ravnatelj ima ispričavati. Policija je odradila posao kako treba, bez obzira kako to netko mislio. Radi se o tome da se treba slušati Stožer civilne zaštite. Neki naši ljudi pomiješali su demokraciju i anarhiju. Situacija je kakva je i nema se tu više što pričati”, ustvrdio je Dubravko Jagić, dodavši da je policija postupila dobro.

“Imamo jasne upute kako postupati, ali nedostaje zaštitnih sredstava. Nikad se nismo našli u takvoj situaciji i nismo bili najspremniji, kao ni drugi, jači od nas. Nismo dovoljno opskrbljeni sa svim stvarima kojima bi trebali biti.

Nema nas dovoljno i problem je što ne može najbolje odraditi jer nismo najbolje opremljeni”, rekao je.

Facebook Comments