Tko je pogriješio u Splitu: Evo što o tome misli ravnateljica iz Zaprešića

Tko je pogriješio u Splitu: Evo što o tome misli ravnateljica iz Zaprešića

Suzana Mavrinac, ravnateljica Doma za starije u Zaprešiću, u Novom danu kazala je da su u zaprešićkom Domu imali pozitivna iskustva s epidemiolozima, a štićenika pozitivnih na koronavirus – nemaju.

“Nekoliko slučejeva je pokazivalo simptome, zvali smo epidemiološku službu”, rekla je ravnateljica Doma, dodavši da su u malom broju slučajeva rezultat testiranja morali čekati 27 sati.

“Što se sve u tih 27 sati može dogoditi”, pita se Mavrinac.

Osvrnula se i na situaciju u splitskom Domu. Iz Doma kažu kako deset dana nisu mogli doći do epidemiologa, a izvještaji o postupanju tamošnje epidemiološke službe i Doma za starije i nemoćne se ne podudaraju.

“Nikad nismo čekali da naša liječnica zove, medicinska sestra zove epidemiološku službu. To su situacije u kojima morate reagirati brzo. Cijela situacija u Splitu s prebacivanjem vrućeg krumpira mi je smiješna. Zna se da medicinska sestra svaki svoj postupak mora evidentirati. Sigurna sam i da epidemiološka služba ima zabilježen svaki poziv.

Dogodila se greška u koracima, nemoguće je da se deset dana nije moglo doći do epidemiologa. Svatko od njih nosi svoj dio odgovornosti. Treba vidjeti u kojim koracima se greška dogodila.”

Foto: N1